Monovine think they smell a rat..

12.05.2011
Το τραπέζι των Monovine είναι γεμάτο καφέδες και τσιγάρα, ο Jim Jarmusch τα χει βάψει όλα ασπρόμαυρα με την κάμερα του ενώ ο Rat Messiah έρχεται μέσα από τους καπνούς να κάτσει μαζί τους συνοδευόμενος από την Αμάντα του Another Roadside Attraction. Στα ηχεία ακούγονται Arcade Fire και White Stripes και λύνουν απορίες λίγο πριν τη συναυλία τους στο Κ44..

Το τραπέζι τους είναι γεμάτο καφέδες και τσιγάρα, ο Jim Jarmusch βάφει τα πάντα ασπρόμαυρα με την κάμερα του ενώ ο Rat Messiah έρχεται μέσα από τους καπνούς να κάτσει μαζί τους συνοδευόμενος από την Αμάντα του Another Roadside Attraction. Στα ηχεία ακούγονται Arcade Fire και White Stripes και οι Monovine γράφουν σε κάτι χαρτιά για να λύσουν απορίες λίγο πριν τη συναυλία τους στο Κ44..

Ποιο είναι το ωραιότερο και το χειρότερο κλισέ στην μουσική βιομηχανία;
Το γεγονός ότι με την κλασική φόρμα κουπλέ, ρεφρέν , γέφυρα που επικρατεί στα περισσότερα τραγούδια μπορείς να ταρακουνήσεις το σύμπαν αλλά φυσικά από την άλλη μεριά είναι η ίδια η ύπαρξη της μουσικής βιομηχανίας, καθώς φαίνεται πως όλοι μας ακόμα τη χρειαζόμαστε για να βάλουμε τη μουσική στη ζωή μας..

Τι ετοιμάζετε για την παρουσίαση του "Cliche" στο Κ44;
Μένουμε πιστοί στο να μην σχεδιάζουμε την κάθε εμφάνιση μας. Μας αρέσει να αφηνόμαστε στην "μαγεία" της στιγμής.

Πως προέκυψε ο Rat messiah και ποια είναι η αποστολή του με τους Monovine;
Εμφανίστηκε ξαφνικά ανάμεσα μας όπως οφείλει κάθε αρουραίος ,και όπως κάθε έμβλημα η' σύμβολο η' μεσσίας έχει σκοπό του να ενώνει. Έμεινε μαζί μας να μας δίνει δύναμη και να μας υπενθυμίζει ότι η μαγεία βρίσκεται στους δρόμους αρκεί να βγούμε έξω και να την κυνηγήσουμε.

Ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις σας όταν ακούσατε τον δίσκο ολοκληρωμένο;
Ήταν κάτι που περιμέναμε πολυ καιρο.ποοοοολυ καιρό τώρα! Αυτό τα λέει όλα.

Πως ήταν η εμπειρία να ηχογραφείτε με τον Θάνο Αμοργινό από τους Last Drive;
Οι ηχογραφήσεις του δίσκου ήταν μια σημαντική εμπειρία που μας δίδαξε πολλά. Ο Θάνος είναι ένας ευχάριστος και χαλαρός άνθρωπος που σε στιγμές εκνευρισμού και άγχους είχε τον τρόπο να μας χαλαρώνει.

Αν ποτέ γυριζόταν ένα μουσικό ντοκιμαντέρ για σας ποιος θα θέλατε να ήταν ο σκηνοθέτης και γιατί.
Ο Jim Jarmush. Περισσότερο για τον τρόπο που κάνει τις ατέλειες να δείχνουν τόσο μοναδικές και για την αγάπη που δείχνει στις μικρές συνήθειες αλλά και στο ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα όταν κινηματογραφεί- στοιχείο που μας χαρακτηρίζει απόλυτα.

Τα 00's έχουν influential μπάντες που μπορούν να συγκριθούν μ' εκείνες των 90's ή νιώθετε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ταυτότητα και στυλ;
Σίγουρα υπάρχουν μπάντες των 00΄s που άφησαν τα ίχνη τους. Οι White Stripes με τη λιτή και ουσιαστική σύνθεση τους, οι Αrcade Fire επίσης με τον ιδιαίτερο ήχο τους. Όλες οι μπάντες βέβαια έχουν αναφορές στιλιστικά σε παλαιότερες είτε είναι τα 80's τα 90's η τα 00's, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η μουσική θα ήταν ίδια χωρίς αυτές. Ο χρόνος θα δείξει.

Στις επιρροές σας είναι κι ο Tom Robins. Απ’ όλους τους ήρωες του ποιος θα μπορούσε να σας εμπνεύσει να γράψετε κομμάτι;
Αυτή τη περίοδο η Αμάντα γιατί είναι αυτή που είναι.

*Ψάξε, ψάξε και θα τους βρεις:

-Στο grunge Myspace κρυσφήγετο τους

-Στο Κ44 για την παρουσίαση του δίσκου τους την Τρίτη 17 ΜαΪου

Δεύτερη φωτογραφία: Βασίλης Σπύρου

Κική Παπαδοπούλου