Azymuth: Τρελή σάμπα και Morricone

16.05.2011
Οι Azymuth μπορεί να έρχονται από τη Βραζιλία και μέσα στη μουσική τους να είναι και η σάμπα αλλά δεν έχουν καμία σχέση μ' αυτό το κλασσικό μουσικό στερεότυπο που έχεις στο κεφάλι σου για τις μπάντες από συγκεκριμένη χώρα. Η samba doido είναι το δικό τους είδος μουσικής που συνδυάζει όλες τις μουσικές που τους εμπνέουν κρατώντας ταυτόχρονα και το δικό τους στυλ. 

Οι Azymuth μπορεί να έρχονται από τη Βραζιλία και μέσα στη μουσική τους να είναι και η σάμπα αλλά δεν έχουν καμία σχέση μ' αυτό το κλασσικό μουσικό στερεότυπο που έχεις στο κεφάλι σου για τις μπάντες από συγκεκριμένη χώρα. Η samba doido είναι το δικό τους είδος μουσικής που συνδυάζει όλες τις μουσικές που τους εμπνέουν κρατώντας ταυτόχρονα και το δικό τους στυλ.

Πως θα περιγράφατε το "Samba Doido" σε κάποιον που δεν ξέρουν για το είδος της μουσικής σας;
Η crazy samba είναι ένα σλόγκαν. Παίζουμε μουσική με πολύ ελευθερία χρησιμοποιώντας πολλούς ρυθμούς μαζί σε κάποιες συνθέσεις μας και «επιπλέουμε» μέσα στη μουσική.

Οι κριτικές για τον τελευταίο σας δίσκο Aurora ήταν τρομερές. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα πολλά άλμπουμ τι σας δίνει κίνητρο να παίζετε καλή μουσική και να κρατάτε τη μπάντα ζωντανή;
Η μουσική σ’ όλο τον κόσμο είναι πολύ πλούσια. Διατηρούμε τον δικό μας ήχο και μιξάρουμε καινούριους από διάφορα μέρη του κόσμου. Σεβόμαστε ο ένας το στυλ του άλλου και πιστεύω ότι η μουσική μας είναι σαν μία αποστολή και μας αρέσει να παίζουμε μαζί και να το μοιραζόμαστε με άλλους ανθρώπους.

Το πρώτο σας άλμπουμ ήταν το soundtrack για την ταινία "O Fabuloso Fittipaldi". Δώστε μας την πεντάδα με τους καλύτερους κινηματογραφικούς συνθέτες.
God Father

Zorba o Grego

John Willians

Enio Morricone

Henry Mancini

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
Από είδη η Samba, η Jazz και Rock και μουσικοί οι Bill Evans, Tamba Trio, Erlon Chaves, Pink Floyd αλλά και αρκετοί άλλοι..

Τι να περιμένουμε από τη συναυλία στην Αθήνα;
Θα παίξουμε τα καλύτερα από τη 40χρονη καριέρα μας.

*Ψάξε, ψάξε και θα τους βρεις:

-Το Σάββατο 21 Μαϊου στο Passport

-Στο doido site τους

-Brazil myspace

Κική Παπαδοπούλου