Signmark: Οι κανόνες είναι για να σπάνε

02.06.2011
Η τηλεόραση παίζει MTV, ο Michael Jackson μαζί με τους Run DMC δίνουν το ρυθμό σ' έναν κόσμο σιωπής όπου τα πάντα είναι σε χαμηλές συχνότητες και τα μπάσα δυνατά και ο Carl Oscar Malm ξεκινά να φτιάχνει ένα σχολείο που θα δώσει φωνή σ' εκείνους που αισθάνονται ότι το κουμπί του mute είναι συνέχεια πατημένο. Τότε ο Signmark αποφασίζει

Η τηλεόραση παίζει MTV, ο Michael Jackson μαζί με τους Run DMC δίνουν το ρυθμό σ' έναν κόσμο σιωπής όπου τα πάντα είναι σε χαμηλές συχνότητες και τα μπάσα δυνατά και ο Carl Oscar Malm ξεκινά να φτιάχνει ένα σχολείο που θα δώσει φωνή σ' εκείνους που αισθάνονται ότι το κουμπί του mute δεν τους αφήνει να εκφραστούν. Τότε ο Signmark αποφασίζει να φέρει τα όνειρα του στην πραγματικότητα και να ενώσει δύο κόσμους εντελώς διαφορετικούς. Και τόσο απλά γίνεται ο ήρωας σου.

Είσαι ο πρώτος Κωφός που υπέγραψε συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική εταιρία. Ποιες ήταν οι πρώτες σου αντιδράσεις όταν συνέβη αυτό;
Ανοίξαμε πολλές σαμπάνιες μετά τα συμβόλαια! Πως νιώθεις όταν καταφέρει κάτι που δεν έχει κάνει κανείς άλλος πριν; Κάπως έτσι ήταν…Όταν ήμουν μικρός ονειρευόμουν να γίνω καλλιτέχνης. Έβλεπα συνέχεια MTV και όλοι μου οι φίλοι γελούσαν και μου λέγανε ότι δε μπορώ να πραγματοποιήσω τα όνειρο μου. Ένιωθα άσχημα αλλά πίστευα ότι θα τους αποδείξω σε όλους ότι μπορώ και είναι πολύ ωραίο να πετυχαίνεις παρ’ όλα τα εμπόδια.

Τι θα δούμε στη συναυλία με τον Κωνσταντίνο Βήτα στο Μπενάκη;
Όποιοι δεν μας έχουν δει ποτέ live, υπόσχομαι ότι θα φύγουν χαμογελώντας και τα θετικά vibes θα σας ακολουθούν παντού ακόμα και την επόμενη μέρα. Αν μας έχετε ξαναδεί απλά πάρτε μία πετσέτα μαζί σας..!

Πως θα περιέγραφες τι ακριβώς κάνεις σε κάποιον που δεν έχει ιδέα από τη μουσική σου;
Είμαστε μία φινλανδική μπάντα που περιοδεύει σ όλο τον κόσμο και παίζουμε χιπ χοπ με νοηματική και αγγλικές ρίμες ν ακούγονται ταυτόχρονα. Θετική ενέργεια στη σκηνή κι ένα εντελώς μοναδικό show.

Κέρδισες το βραβείο Outstanding person of the world. Ποιοι είναι οι ήρωες σου και σε ποιον θα έδινες αυτό το βραβείο αν είχες τη δυνατότητα;
Ο ήρωας μου είναι ο CARL OSCAR MALM. Ήταν ο ιδρυτής του πρώτου σχολείου για κωφούς στη Φινλανδία το 1980, ο οποίος μάζεψε όλη την κοινότητα των κωφάλαλων και ξεκίνησε να εξελίσσει τη νοηματική γλώσσα Τον σέβομαι πάρα πολύ και του χρωστάω πάρα πολλά για όλες του τις προσπάθειες!
Θα έδινα το συγκεκριμένο βραβείο σ έναν τύπο που είχα δει σ ένα αναπηρικό καροτσάκι στο St. Petersburg το 2007. Δε θυμάμαι τ' όνομα του πια ούτε από ποια χώρα ήταν αλλά θυμάμαι πολύ έντονα το απίστευτο ταλέντο του. Χόρευε break dancing στην αναπηρική καρέκλα κι είχα ενθουσιαστεί τρομερά! Respect!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήχος που δε μπορεί να αισθανθεί ένας άνθρωπος που έχει την αίσθηση της ακοής;
Μία πάρα πολύ χαμηλή δόνηση που υπάρχει πίσω από τα hard beats

Ποιοι καλλιτέχνες σ’ επηρέασαν να πάρεις τελικά την απόφαση να γίνεις μουσικός;
Coolio, Run DMC και Michael Jackson.

Ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Φινλανδίας κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τη ζωή σου και ο τελευταίος σου δίσκος λέγεται Breaking the rules, τίτλος που αντικατοπτρίζει τον τρόπο που πραγματοποίησες τ’ όνειρο σου. Ποια είναι η επόμενη φιλοδοξία σου;
Θα ήθελα να επισκεφτώ πολλές χώρες που δεν έχω δει και να συναντήσω τους φανς μας ειδικά στη Βόρεια Αμερική. Τώρα γράφω περισσότερα τραγούδια κι ελπίζω να μπορέσω να κυκλοφορήσω το επόμενο άλμπουμ. Έχω μεγαλύτερα όνειρα αλλά θα σου πω παραπάνω όταν θα είμαι πιο κοντά σ’ αυτά…θέλω να τους ενθουσιάσω όλους. Δε θέλω απλά να μιλάω αλλά να πράττω κιόλας.

*Ψάξε, ψάξε και θα τον βρεις:

-Live με τον Κωνσταντίνο Βήτα στο μουσείο Μπενάκη στις 19 Ιουνίου

-Στις αίθουσες προβολής του Vimeo

-Στα ράφια με το άλμπουμ "Breaking the rules"

Κική Παπαδοπούλου