Kι όμως... Ζηλεύει τη χωρίστρα του Superman!!!

14.10.2011
Η συνέντευξη με τον Μύρωνα, κόντρα στα σημεία των καιρών, είναι η πιο αισιόδοξη και θετική που έχω κάνει ποτέ! Ευχάριστος και ευδιάθετος, προσγειωμένος και ρεαλιστής, ευγενικός και με χιούμορ! Του το μεταβιβάσαμε ότι είναι αστέρι και τώρα του μεταβιβάζουμε και ότι ΕΧΕΙ και αστέρι που λάμπει πάνω από την αύρα του και που αναμφισβήτητα δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψει! Η απάντησή του δε, στην τελευταία καθιερωμένη μας ερώτηση, είναι μεγαλειώδης. Και σαφώς πρωτότυπη. Μύρωνα σε ευχαριστούμε πολύ. Η μουσική βιομηχανία (και η μουσική στα αυτιά μας) έχει ανάγκη από καλλιτέχνες σαν κι εσενα.

Η συνέντευξη με τον Μύρωνα, κόντρα στα σημεία των καιρών, είναι η πιο αισιόδοξη και θετική που έχω κάνει ποτέ! Ευχάριστος και ευδιάθετος, προσγειωμένος και ρεαλιστής, ευγενικός και με χιούμορ!
Του το μεταβιβάσαμε ότι είναι αστέρι και τώρα του μεταβιβάζουμε και ότι ΕΧΕΙ και αστέρι που λάμπει πάνω από την αύρα του και που αναμφισβήτητα δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψει!
Η απάντησή του δε, στην τελευταία καθιερωμένη μας ερώτηση, είναι μεγαλειώδης. Και σαφώς πρωτότυπη.
Μύρωνα σε ευχαριστούμε πολύ. Η μουσική βιομηχανία (και η μουσική στα αυτιά μας) έχει ανάγκη από καλλιτέχνες σαν κι εσενα.

E.Σ.

Μύρωνα καλησπέρα. Τι μας έχεις ετοιμάσει για το φθινόπωρο που έρχεται? Θα εμφανιστείς κάπου?
Καλησπέρα! Ετοιμάζω διάφορα ωραία πράγματα: Ένα νέο videoclip για το τραγούδι Μικρή μου αγάπη, καθώς και μια συνεργασία (με εμφανίσεις στην Αθήνα) την οποία δυστυχώς ακόμη δεν μπορώ να αποκαλύψω.

Με τι ακούσματα μεγάλωσες?
Με αγγλόφωνες rock μπάντες όπως οι Nirvana, οι Radiohead, οι U2 αλλά και με τα Ξύλινα Σπαθιά, τις Τρύπες... Γενικά ήμουν και είμαι πολύ ανοιχτός σε νέα περιπετειώδη ακούσματα.

Πες μας ένα δίσκο που άκουσες πρόσφατα και τον ζήλεψες για την αρτιότητα του συνολικά.
Πρόσφατα ξανά-άκουσα το Achtung Baby των U2, τον δίσκο που σηματοδότησε την στροφή τους στην pop. Εξαιρετική δουλειά, τραγούδια και παραγωγή πραγματικά απίστευτα.

Νιώθεις πιο οικεία με τη σύνθεση της μουσικής ή με το γράψιμο των στίχων ενός κομματιού?
Σίγουρα με την σύνθεση της μουσικής... Ο στίχος με ταλαιπωρεί περισσότερο, μπορεί να μου πάρει και ένα χρόνο για να ολοκληρώσω ένα τραγούδι.

Είσαι πολιτικό ον? Ψηφίζεις στις εκλογές?
Είμαι κοινωνικοποιημένος αλλά όχι κομματοποιημένος. Επίσης είμαι πολύ απογοητευμένος με τους πολιτικούς στη Ελλάδα, απογοήτευση που με οδήγησε στο να μην ψηφίσω στις τελευταίες εκλογές.

Κατανοώ ότι αγαπάς κάθε μία ερμηνεία και παραγωγή.. αλλά θα ξεχώριζες κάποιο κομμάτι από τον τελευταίο σου δίσκο που μιλάει στην καρδιά σου λίγο περισσότερο?
Πολύ δύσκολο αλλά το «Εγώ θα προσπαθώ» μου αρέσει πολύ... Μου φαίνεται ευαίσθητο αλλά παράλληλα και δυνατό, ελπίζω να αρέσει και στους ακροατές.

Στήσε μας το ιδανικό σου live: Σε ποια σκηνή, με ποιους δύο συναδέλφους της γενιάς σου και σε τι πρόγραμμα?
Πολύ θα ήθελα να ανοίξω την συναυλία μιας μεγάλης μπάντας όπως των U2 ή των Coldplay. Ιδανικά στο Wembley! (χαχαχα)

Αν ήσουν ήρωας κάποιου παραμυθιού, ποιος θα ήσουν?
Ο Superman! (που πάντα είχε τέλεια χωρίστρα, χαχα)

Τι δεν αντέχεις να ακούς?
Οτιδήποτε δεν είναι αληθινό. Επίσης δεν αντέχω την αγένεια και τους ανθρώπους που δεν χαμογελούν.

Που θα ήθελες να ζεις?
Σε μια καλύτερη και πιο πολιτισμένη Ελλάδα...

Υπάρχει κάποιος χρόνος ή χώρος που δε θέλεις να ακούς μουσική?
Μετά από μια live εμφάνιση χρειάζομαι να απομακρυνθώ για λίγο από τον θόρυβο ή την μουσική, χρειάζομαι ηρεμία.

Τελικά ζούμε σε δημοκρατία, δικτατορία ή αναρχία?
Ζούμε σε μία άδικη και μη καλλιεργημένη κοινωνία. Θέλει πολύ προσπάθεια και υπομονή, η γενιά μου έχει πέσει στην μαύρη τρύπα.

Αν είχες την ευκαιρία να βάλεις ένα cd να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στα πλαίσια ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης, ποιο θα ήταν αυτό?
Θα ζητούσα σε κάθε μαθητή να μου φέρει το δικό του αγαπημένο. Ίσως έτσι μάθαινα κάτι κι εγώ!

Eυχαριστούμε πολύ!
Κι εγώ!