Οι Hooverphonic μιλάνε στο www.e-go.gr!

14.12.2011
Ένα από τα πλέον αγαπημένα συγκροτήματα στην Ελλάδα, μας επισκέπτεται ξανά για δύο ζωντανές εμφανίσεις. Στις αποσκευές τους ένα νέο album (Τhe Night Before) αλλά και μια καινούργια τραγουδίστρια, η Noemie Wolfs. Απολαύστε τη συνέντευξη που μας έδωσε ο Alex Callier.

Ένα από τα πλέον αγαπημένα συγκροτήματα στην Ελλάδα, μας επισκέπτεται ξανά για δύο ζωντανές εμφανίσεις. Στις αποσκευές τους ένα νέο album (Τhe Night Before) αλλά και μια καινούργια τραγουδίστρια, η Noemie Wolfs. Στις συναυλίες τους θα παρουσιάσουν τραγούδια από το νέο τους album, αλλά και τις γνωστότερες επιτυχίες τους που τους έκαναν τόσο αγαπητούς.
Απολαύστε τη συνέντευξη που μας έδωσε ο Alex Callier.
Ε.Σ.


Επισκέπτεστε τη χώρα μας ξανά, και ξέρετε ότι είστε από τους αγαπημένους μας! Τα κομμάτια σας γίνονται πάντα επιτυχίες, στην Ελλάδα αρέσει η μουσική σας και ο κόσμος απολαμβάνει τα live σας! Τι μας έχετε ετοιμάσει αυτή τη φορά?
Είναι πάντα μεγάλη μας χαρά να παίζουμε στην Ελλάδα, είχαμε περάσει φανταστικά την προηγούμενη φορά και είναι πάντα όμορφο να ξέρεις ότι είσαι ευπρόσδεκτος. Φέτος θα παίξουμε κομμάτια από το τελευταίο μας άλμπουμ The Night Before αλλά θα μπούμε και σε παλιότερα μονοπάτια, για να πούμε τραγούδια που ξέρουμε ότι το ελληνικό κοινό θα ήθελε να ακούσει. Ελπίζουμε να μη σας απογοητέυσουμε.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του παρουσιάζετε ένα deluxe re-issue box set του ντεμπούτο album σας που έσπασε ταμεία και “A New Stereophonic Sound Spectacular”. Γιατί αυτή η έκδοση είναι διαθέσιμη μόνο σε αυστηρά περιορισμένα αντίτυπα?
Όπως θα δείτε είναι μία αρκετά ακριβή έκδοση και θέλαμε να το κάνουμε δώρο στους αφοσιωμένους θαυμαστές μας όλα αυτά τα χρόνια. Αγαπάμε πολύ αυτό το άλμπουμ που σημαίνει τόσα πολλά για μας. Είναι ο δίσκος που μας άνοιξε τις πόρτες και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το κοινό. Οπότε είναι ειδικά σχεδιασμένος και αφιερωμένος σ αυτούς που τον αγάπησαν όσο εμείς.

Πώς θα περιγράφατε τη μουσική σας? Θα λέγατε ότι trip hop, alternative, electronica, electro pop, rock?
Πάντα λέω ότι δε βλέπουμε τους Hooverphonic ως ένα αυστηρά ποπ ή electronica γκρουπ, αγαπάμε τόσα πολλά είδη και προσπαθούμε να εσωκλείουμε στη μουσική μας όσο το δυνατόν περισσότερα στυλ. Είναι δύσκολο να τα περιγράψουμε γιατί περιέχει τόσα πολλά. Καμιά φορά λέω ότι η μουσική μας είναι κινηματογραφική band, we love so many different musical styles and we tried to include as many in our εξαιτίας των διαφορετικών στοιχείων που έχει, και του γεγονότος ότι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συναισθήματα και εικόνες μέσα από αυτή.

Το τελευταίο σας album "The Night Before" έγινε διπλά πλατινένιο στο Βέλγιο. Θα λέγατε ότι αυτό είναι το πιο ώριμο project σας μέχρι τώρα?
Χαίρομαι που το αναφέρεις αυτό γιατί είναι πράγματι μία από τις καλύτερες δουλειές που έχουμε παρουσιάσει. Είναι επίσης ένα σημαντικό άλμπουμ γιατί έχουμε νέα τραγουδίστρια και υπήρχε ο φόβος του αποτελέσματος αλλά και της αντίδρασης του κόσμου, αλλά όπως φάνηκε, η επιτυχία ήρθε ξανά και είμαι πολύ ευτυχισμένος γι αυτό, γιατί για μένα οι Hooverphonic είναι πολλά παραπάνω από μία φωνή ή μία τραγουδίστρια. Η σύνθεση των κομματιών για αυτό το δίσκο ήταν πρόκληση. Προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε από αυτό που ο κόσμος περίμενε από μας και αφήσαμε τους εαυτούς μας ανοιχτούς και ελεύθερους να δημιουργήσουμε και να εκφράσουμε ότι ήταν κρυμμένο πιο κάτω…



Πόσο διήρκησε η ηχογράφηση του δίσκου? Ηταν ένα project που δουλεύατε πολύ καιρό?
Οι ηχογραφήσεις κράτησαν 2 χρόνια και μας πήρε ακόμη μερικούς μήνες να τελειώσουμε το άλμπουμ. Η δημιουργία των κομματιών είχε αρχίσει από πολύ παλιότερα και συνέχισε στη διάρκεια των προβών στο στούντιο. Ήταν ωραία διαδικασία αυτή της γέννησης του The Night Before, και πολύ χαρούμενη.

Θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας το αγαπημένο σας κομμάτι του δίσκου?
Μου αρέσει πολύ το opening track, Anger Never Dies. Έχει αυτό το σικάτο John Barry ήχο, είμαι πολύ περήφανος γι αυτό το κομμάτι αλλά και το Norwegian Stars είναι ένα από τα αγαπημένα μου.

Το Μάρτιο του 2012 θα παίξετε μία σειρά από live shows συνοδεία Συμφωνικής Ορχήστρας στο Queen Elisabeth του Antwerp και θα μοιραστείτε τη σκηνή για Τρίτη φορά με μία ορχήστρα 42 μουσικών. Ακούγεται εξαιρετική εμπειρία? Είναι αγχωτικό?
Ήταν μια φανταστική εμπειρία που εξέπληξε ακόμη και μένα. Πολλές φορές ονειρεύτηκα ορχήστρες να παίζουν τη μουσική μας και να που επιτέλους ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Απαιτήθηκε πολλή δουλειά, πολλές ώρες πρόβας και πολύ άγχος όπως λες.. αλλά ήταν τόσο ανταποδοτικό όλες τις φορές!



Ποια θα λέγατε ότι είναι η μεγαλύτερή σας πρόκληση ως γκρουπ μέχρι τώρα?
Το ότι είμαστε στην ποπ σκηνή τόσα χρόνια παρόλο που καινούργιες τάσεις και καινούργια μουσικά είδη εμφανίζονται διαρκώς, νομίζω αυτό είναι ο μεγαλύτερος σκοπός που εκπληρώνουμε. Πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και γκρουπ από τότε που ξεκινήσαμε έχουν ήδη ξεχαστεί, αλλά εμείς καταφέραμε να μείνουμε δυνατοί και να κάνουμε νέα μουσική παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε.

Ποιο ήταν μέχρι στιγμής το αγαπημένο σημείο της καριέρας σας?
Η κυκλοφορία του πρώτου μας άλμπουμ και η επιτυχία που ακολούθησε ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Η συνεργασία με τη συμφωνική ορχήστρα αποτελεί καθε φορά μια μεγαλειώδη μας στιγμή, και κάποια από τα live μας, για τα οποία νιώθω πραγματικά ευλογημενος.


Είναι κανείς από σας… 'Heartbroken'?
Χαχα, αυτό είναι προσωπικό, δεν είναι?

Ποια είναι η ιδανική σας περιοδεία με οποιοδήποτε καλλιτέχνη παλιότερο ή σύγχρονο?
Τόσοι πολλοί καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελα να περιοδεύσουμε! Κυρίως παλιότεροι..

Και μία τελευταία ερώτηση... Αν είχατε την ευκαιρία να βάλετε ένα μόνο cd να παίξει σε όλα τα σχολεία στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?|
Αν επρεπε να είναι ένα από τα δικά μας άλμπουμ, θα επέλεγα το Sit down and listen to. Μου αρέσει ο ήχος της ορχήστρας σε αυτο το δίσκο και νομίζω ότι ήταν ένα πολύ επιτυχημένο πείραμα!

* **** *

ΗΟΟVERPHONIC LIVE!
Θεσσαλονίκη 16 Δεκεμβρίου, Principal
Αθήνα 17 Δεκεμβρίου, Fuzz Club

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: ΑΘΗΝΑ : € 30 (Προπώληση) - € 35 (Ταμείο)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: € 25 (Προπώληση) - € 30 (Ταμείο)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: METROPOLIS, PUBLIC,TICKETHOUR.COM,SHOWHAT.GR

Πατήστε εδώ για να κερδίσετε προσκλήσεις!