Αγαπάς Μπόλιγουντ; Διάβασε συνέντευξη για το «Bollywood Show»

12.01.2012
Λίγο πριν τραγουδήσουμε ρυθμικά «JAI HO» στο Badminton, ο Γάλλο-Ινδός σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής, Mohan Delamourd, απάντησε σε μερικές ερωτήσεις μας...

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία των ταινιών Bollywood, το Bollywood Show έρχεται στις 23 Ιανουαρίου στο Θέατρο Badminton για να μας ταξιδέψει στον πολύχρωμο κόσμο της Ινδίας. Ένα χορευτικό show, που δημιουργήθηκε στο Παρίσι και έχει ως πρότυπο τις φαντασμαγορικές, πολύχρωμες, πολυτελείς υπερ-παραγωγές του ινδικού κινηματογράφου.

Η ιδέα της δημιουργίας του σόου στα πρότυπα των ταινιών Bollywood προέκυψε από τη γνωστή οικογένεια-δυναστεία της βιομηχανίας του Bollywood, τους περίφημους Merchants, γι αυτό και το πρώτο σόου έχει ονομαστεί «Merchants of Bollywood».

Λίγο πριν τραγουδήσουμε ρυθμικά «JAI HO» στο Badminton, ο Γάλλο-Ινδός σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής, Mohan Delamourd, απάντησε σε μερικές ερωτήσεις μας...

- Τι να περιμένουμε στην παραγωγή «The Bollywood Show» στο Badminton;

Θέλουμε πάνω από όλα να προσφέρουμε στιγμές χαράς στο ελληνικό κοινό. Πρόκειται για την πρώτη μας εμφάνιση στην Ελλάδα και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Μας τιμά η ευκαιρία αυτή να εμφανιστούμε και να χορέψουμε στην Αθήνα. Τι θα δείτε; Ένα πανέμορφο πολύχρωμο ταξίδι σε γνωστές ταινίες του Μπόλιγουντ. Δώδεκα τραγούδια που θα σας δώσουν μια γερή γεύση από Ινδία .... μερικές στιγμές ονείρου!

- Ποια είναι τα "συστατικά" αυτού του μιούζικαλ;

Μουσική και χορός είναι τα απαραίτητα στοιχεία του Bollywood Show. Οι χορογραφίες συνδυάζουν κλασικούς ινδικούς χορούς - που αποτελούν τη βάση, όπως Bhangra, kathak, bharathanatyam - και δυτικά στιλ. Συχνά θα δείτε και αραβικά στοιχεία ή και λάτιν επιρροές... όλα πάντως χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν τα βαθιά συναισθήματα των χορευτών μας.

Ο «χορός μπόλιγουντ» έχει στην πραγματικότητα διεθνή απήχηση λόγω αυτών των συνδυασμών... είναι πολύχρωμος, διασκεδαστικός... μπορείς να εκφράσεις με τις κινήσεις του σώματός σου τι σημαίνει η μουσική. Είναι μια παράσταση προσιτή σε όλους!

- Έχετε εμφανιστεί σε πολλές χώρες του κόσμου. Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού εκτός Ασίας;

Γνωρίσαμε πολλά ακροατήρια. Μας έχουν αντιμετωπίσει με περιέργεια, απαιτήσεις, και πολλές φορές περίμεναν να δουν όλα αυτά που αγάπησαν τον ινδικό σινεμά. Γενικά οι θεατές μας έρχονται να δουν τις ιδιαίτερες φάνκι χορευτικές μας ρουτίνες, που σημαίνει ότι ο χορός είναι βασικός για το σόου μας.

- Σας βοήθησε η διεθνής επιτυχία της ταινίας «Slumdog Millionaire»;

Ναι, φυσικά, το «Slumdog millionaire» μας έφερε κοινό με περιέργεια να ανακαλύψει τι σημαίνει Μπόλιγουντ. Και γι αυτό έχουμε συμπεριλάβει και ένα κομμάτι από την ταινία στο σόου μας.

- Επόμενα σχέδια;

Να συνεχίσουμε το όνειρό μας, να δίνουμε χαρούμενες στιγμές στους θεατές... να διατηρήσουμε το πάθος μας και τα ταξίδια μας σε όλο τον κόσμο.

Επιμ. Χριστίνα Τσατσαράγκου

Θέλεις να δεις το BOLLYWOOD SHOW στο BADMINTON; ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ !!!


Info:


BOLLYWOOD SHOW

ΠΟΤΕ: Δευτέρα 23 Ιανουαρίου
ΠΟΥ: Στο Θέατρο Badminton
Ώρα έναρξης 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Φοιτητικό: 20€,
Γ΄ζώνη: 25€,
Β΄ζώνη: 35€,
Α΄ ζώνη: 40€,

Σημεία προπώλησης:
www.ticketnet.gr Τηλ: 210 88 40 600
• Public.
• Metropolis.