Κοργιαλάς: "Ιδανικό live σ' ἐνα μικρό καράβι στα ανοιχτά!"

17.01.2012
Μία συνέντευξη μετ΄εμποδίων. Μετά από καθυστερήσεις που συναντήσαμε εκατέρωθεν καταφέρνουμε πλέον να δημοσιεύσουμε την συνέντευξη που κάναμε με τον Δημήτρη Κοργιαλά, ο οποίος ετοιμάζει την καινούργια του δουλειά, στήνει το ιδανικό του live και αποκαλύπτει τον δίσκο που άκουσε ππρόσφατα και τον ζήλεψε για την αρτιότητά του! Ενας δυναμικός καλλιτέχνης, ένας δημιουργικός μουσικός, ανοίγει την καρδιά του (όσο του το επιτρέπει ο μυστηριώδης του εαυτός) στο e-go.gr. Απολαύστε τον...

Μία συνέντευξη μετ΄εμποδίων. Μετά από εμπόδια που συναντήσαμε εκατέρωθεν καταφέρνουμε πλέον να δημοσιεύσουμε την συνέντευξη που κάναμε με τον Δημήτρη Κοργιαλά, ο οποίος ετοιμάζει την καινούργια του δουλειά, στήνει το ιδανικό του live και αποκαλύπτει τον δίσκο που άκουσε ππρόσφατα και τον ζήλεψε για την αρτιότητά του! Ενας δυναμικός καλλιτέχνης, ένας δημιουργικός μουσικός, ανοίγει την καρδιά του (όσο του το επιτρέπει ο μυστηριώδης του εαυτός) στο e-go.gr. Απολαύστε τον...

Ε.Σ.

Θέλεις να μας προετοιμάσεις για το άλμπουμ που ετοιμάζεις? Πότε να το περιμένουμε και σε τι ύφος θα κινηθεί αυτός ο δίσκος?
Το άλμπουμ είναι σχεδόν έτοιμο και αρχές 2012 θα έχει κυκλοφορήσει - όσο αφορά το ύφος πέρα ότι θα είναι πιο ακουστικό μάλλον δε μπορώ να πω περισσότερα. Έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια απ᾽την προηγούμενη δουλειά («Τα κουτιά είναι κουφά») και όλο αυτό το καιρό γράφω ασταμάτητα με αποτέλεσμα να μπορώ να διαλέξω ανάμεσα σε παρά πολλά τραγούδια αυτά που με αγγίζουν περισσότερο αυτό το καιρο.Θα έχει 9 τραγούδια σε μουσική δικιά μου και στίχους από μένα και τον Θάνο Παπανικολαου.

Θα περιληφθεί το Calling και άλλα ίσως αγγλόφωνα κομμάτια?
Όχι - το Calling είναι τραγούδι των BEROLINA ,όπως και οτιδήποτε ηλεκτρονικό τραγούδι θα βγαίνει από το project BEROLIN. Σαν Δημήτρης Κοργιαλάς δε θα ξαναβγάλω dance η electro τραγούδι.

Θα συνεργαστείς με άλλους δημιουργούς ή θα είναι ‘προσωπική υπόθεση’?
Όπως σου είπα μαζί μου είναι μόνιμα πλέον συνεργάτης αλλά και καλός μου φίλος ο Θάνος Παπανικολάου ο όποιος νομίζω σ’ αυτό το άλμπουμ μου χάρισε ότι καλύτερο έχει γράψει μέχρι σήμερα.

Στήσε μας το ιδανικό σου live: Σε ποια σκηνή, με ποιους δύο συναδέλφους της γενιάς σου και σε τι πρόγραμμα?

Το ιδανικό live για μένα θα ήταν μέσα σἐνα μικρό καράβι όπου θα τραγουδάγαμε και θα πίναμε συνέχεια και όλα αυτά βέβαια στα ανοιχτα!!!!! Όσο αφόρα για φίλους τραγουδοποιούς που θα ήθελα να είναι μαζί είναι αρκετοί αλλά .....δε ξέρω αν αντέχουν τη θάλασσα!!!!!

Δημήτρη, πες μας ένα δίσκο που άκουσες πρόσφατα και τον ζήλεψες για την αρτιότητα του συνολικά.
West ryder pauper lunatic asylum απ'τους Kasabian που τους θεωρώ άλλωστε τη καλύτερη μπάντα αυτή τη στιγμή.

Αν ήσουν ήρωας κάποιου παραμυθιού, ποιος θα ήσουν?
Δε νομίζω ότι θα ήμουν η δε φαντάζομαι πότε εμένα ήρωα σε παραμύθι.

Τι δεν αντέχεις να ακούς?
Φωνές και γκρίνιες για ασήμαντα πράγματα.....αν εννοείς μουσικά ε..δε μπορώ να σου απαντήσω!!!

Που θα ήθελες να ζεις?
Αγαπώ και λατρεύω την Ελλάδα οπότε μόνο εδώ....!!!

Υπάρχει κάποιος χρόνος ή χώρος που δε θέλεις να ακούς μουσική?
Όχι! Ακούω ασταμάτητα μουσική κι όταν δεν ακούω παίζω εγώ...!!!!!

Έχεις κάποιο συνάδελφο στο μυαλό σου που θεωρείς ότι θα γινόταν καλός πολιτικός?
Όχι........... αυτοί που τουλάχιστον εγώ σχετίζομαι ....είναι καλοί άνθρωποι...δε νομίζω........!!!!!!

Αν είχες την ευκαιρία να βάλεις ένα μόνο cd να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στα πλαίσια ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης, ποιο θα ήταν αυτό?
Το complete των THE SMITHS ......(106 ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ)!!!!!!!