Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε το σεμινάριο ζαχαροπλαστικής που έδωσε ο Gilles Marchal, (για χρόνια Chef Pâtissier στο Plaza Athénée, στο Hotel Le Bristol, καθώς επίσης διευθυντής δημιουργίας του διάσημου οίκου La Maison du Chocolat) που έλαβε χώρα στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, που διοργάνωσε το Εμπορικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας-UBIFRANCE σε συνεργασία με το ξενοδοχείο SOFITEL και το Ελληνογαλλικό Λύκειο Eugène Delacroix, τα σεμινάρια συνεχίζονται με τους διασημότερους Chefs Pâtissiers από τη Γαλλία.
O Chef Pâtissier του Trianon Palace των Βερσαλλιών, Eddie Bengghanem, ένας από τους πιο προικισμένους δημιουργούς ζαχαροπλάστες της εποχής μας θα είναι ο επόμενος προσκεκλημένος.
Το σεμινάριο θα λάβει χώρα, στο ξενοδοχείο Sofitel, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, από 17.00 έως 20.00. Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων στο τηλ: 210-60 17 650.
Πολύτιμοι συμπαραστάτες μας, η Deals, η οποία, φυσικά με τη Valrhona, αλλά και με τα εξειδικευμένα προϊόντα ζαχαροπλαστικής PCB Creation, Ravifruits & Louis Francois, έχει συνεργαστεί με τους διασημότερους Chefs Pâtissiers σε όλο τον κόσμο.
Και φυσικά το ξενοδοχείο Sofitel, για την άψογη φιλοξενία των σεμιναρίων.
O EDDIE BENGHANEM
Γεννήθηκε το 1973, στην περιοχή έξω από το Παρίσι. Ξεκίνησε την επαγγελματική του κατάρτιση από την μαγειρική, ώστε να έχει μια σφαιρική εικόνα του επαγγέλματος, αλλά γρήγορα η ζαχαροπλαστική τον κέρδισε, κατάλαβε ότι ήταν «Τέχνη». Λάτρεψε επίσης και την «γλυπτική με ζάχαρη».
Αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του, εργάστηκε σε διάφορα μεγάλα «salons de thé» της γαλλικής επαρχίας, και συγχρόνως παρακολουθούσε σεμινάρια ειδίκευσης στην σχολή ζαχαροπλαστικής Lenôtre.
-1994-1996, Παρίσι, Ξενοδοχείο Ritz (5*), 2ος βοηθός του Chef Pâtissier,
-1996-1999, Παρίσι, Ξενοδοχείο Le Crillon (5*), Sous-chef Pâtissier του διάσημου Christophe Felder,
- 2000-2001, Παρίσι, Ξενοδοχείο George V – Four Seasons (5*), Sous-chef Pâtissier του διάσημου Laurent Jeannin.
- 2001-2008 Παρίσι, Ξενοδοχείο Ritz, Διευθυντής – Chef Pâtissier. Επικεφαλής μιας ομάδας από 11 ζαχαροπλάστες, ήταν υπεύθυνος για την δημιουργία και εκτέλεση γλυκισμάτων, προσαρμοσμένων στα διάφορα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Για το γαστρονομικό εστιατόριο l'Espadon, αλλά και τα υπόλοιπα εστιατόρια του ξενοδοχείου, το Bar Vendôme, το Ritz Club, το Room Service, το Pool Bar και για τις επίσημες δεξιώσεις και γκαλά.
- Από τον Αύγουστο 2008, είναι Chef Pâtissier στο περίφημο Trianon Palace (μέλος του Ομίλου Waldorf Astoria - 5*) το γαστρονομικό εστιατόριο του οποίου, με 2 αστέρια Michelin, διευθύνει ο διάσημος Gordon Ramsey)
Έχει δώσει πολλά σεμινάρια και επιδείξεις σε όλο τον κόσμο, όπως στη Βραζιλία (Copacabana Palace), στην Σιγκαπούρη (Raffles Hotel), στο Σαιν Μόριτζ (Badrutt’s Palace), στο Βέλγιο, επιδείξεις για τη VALRHONA και αλλού.
Είναι ο κύριος δημιουργός στις συνταγές του Cointreau.
Έχει διδάξει στην Εθνική Ανωτάτη Σχολή Ζαχαροπλαστικής της Γαλλίας, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατάρτισης στο Στρασβούργο, στην Ανωτάτη Σχολή ζαχαροπλαστικής του Olivier Bajard, και σε σχολές Τουριστικών επαγγελμάτων.
Για δύο συνεχή έτη (1995, 1996) κέρδισε το 1ο και 2ο βραβείο στον διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής Charles Proust, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς της Γαλλίας.
Πάθος του είναι οι παλιές παραδοσιακές συνταγές, εκτελεσμένες με μια νέα φιλοσοφία, χωρίς όμως να χάσουν την αυθεντικότητά τους.