«Η επιστήμη των ονείρων» του Χρήστου Σκούρα

02.04.2013
Μια οπτική όπου η παράδοση παντρεύεται την ποπ αρτ, τα ιαπωνικά χαρακτικά συναντούν τα υφάσματα, η τεχνική του ραψίματος σμίγει με τα πενάκια και γεννάει πότε τον κινηματογράφο, πότε τη μουσική έκρηξη της glam rock και πότε τα προσωπικά βιώματα.

Εικόνες ονειρικές παρουσιάζει ο Χρήστος Σκούρας, σε μία έκθεση που φιλοξενείται στη γκαλερί του Black Duck, από την Τρίτη 9 έως την Κυριακή 21 Απριλίου.

O Xρήστος Σκούρας στην πρώτη του ατομική δουλειά επι-ίσταται των ονείρων και τα μετατρέπει σε εικόνες. Με τη γραφίδα του δίνει μορφή στα φανταστικά οράματα του ονείρου, όπως ο επιστήμονας παρατηρεί με αντικειμενικότητα και καταγράφει τα αποτελέσματα των παρατηρήσεών του.

Tα έργα του είναι προϊόντα του ρεαλισμού και των αναμνήσεων που ανασύρει, δοσμένα μέσα από ένα πρίσμα διαφορετικό. Μια οπτική όπου η παράδοση παντρεύεται την ποπ αρτ, τα ιαπωνικά χαρακτικά συναντούν τα υφάσματα, η τεχνική του ραψίματος σμίγει με τα πενάκια και γεννάει πότε τον κινηματογράφο, πότε τη μουσική έκρηξη της glam rock και πότε τα προσωπικά βιώματα. Άλλωστε όπως έχει πει και ο Woody Αllen «στην Τέχνη επιλέγεις εσύ πώς είναι μια πραγματικότητα».

Κείμενο: Όλγα Ζιρώ, Χρήστος Σκούρας
Επιμέλεια: Δήμητρα Μωραίτη


Χρήστος Σκούρας
«Η επιστήμη των ονείρων»
9 – 21 Απριλίου 2013

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 9 Απριλίου 2013, ώρα 8.30 μ.μ.
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00

Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
www.blackduck.gr / [email protected]