Πόσα δολάρια θα έδινες για μία κιθάρα των Beatles;

15.05.2013
Στη δημοπρασία του οίκου Julien, οι αγορταστές θα βάλουν αρκετά μηδενικά στις επιταγές τους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κυρίων που ασχολούνται με τέτοιες διαδικασίες.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως η μπλε Ferrari του Τζον Λένον (John Lenon) η οποία του είχε κοστίσει 6,500 λίρες και το Σκαθάρι κάθονταν στη θέση του οδηγού για τρία χρόνια φτάνοντας τα 20.000 χιλιόμετρα, θα αλλάξει και πάλι ιδιοκτήτη.

Θα περάσει γι' άλλη μια φορά τη διαδικασία της δημοπρασίας και οι ειδικοί εκτιμούν πως την ημέρα που θα χτυπήσει το σφυράκι και πάλι, η τιμή του θρυλικού αμαξιού υπολογίζεται πως θα φτάσει τις 200.000 λίρες.Όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι το μοναδικό αντικείμενο που συνδέεται με τον σύντροφο της Γιόκο Όνο (Yoko Ono) και περιμένει την καινούρια του τιμή.

Μία σπάνια κιθάρα Vox τις χορδές τις οποίες είχαν αγγίξει τα χέρια του Λένον και του Τζορτζ Χάρισον (George Harrison) και την είχε δώσει ο πρώτος σε έναν ηχολήπτη της Apple Records, θα δημοπρατηθεί το Σάββατο στο νεοϋορκέζικο Hard Rock Cafe.

Εκτιμούν πως θα φτάσει με μεγάλη άνεση το ποσό των 300.000 δολαρίων (196,68 λίρες) ενώ δίπλα της θα περιμένουν τους αγοραστές τους και αντικείμενα των Ντέιβιντ Μπάουι (David Bowie), Έλβις Πρίσλει ( Elvis Presley) και Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson).

Κ.Π