Emmelie De Forest: Only Teardrops

22.05.2013
Η 20χρονη Emmelie De Forest κέρδισε από την πρώτη στιγμή στην κυριολεξία τις εντυπώσεις με το τραγούδι της , ‘Only Teardrops’.

H Δανία είναι η νικήτρια χώρα στον 58ο διαγωνισμό της Eurovision που έγινε στο Μάλμε της Σουηδίας. Η 20χρονη Emmelie De Forest κέρδισε από την πρώτη στιγμή στην κυριολεξία τις εντυπώσεις με το τραγούδι της , ‘Only Teardrops’, και κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της φετινής Ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής. Η γλυκύτατη Δανή τραγουδίστρια συνοδευόταν από τυμπανιστές ενώ σήκωσε την κούπα για το νικητήριο τραγούδι της που έγραψαν οι Lise Cabble, Julia Fabrin Jakobsen και Thomas Stengaard.

To ‘Only Teardrops’ περιλαμβάνεται στο ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της Emmelie De Forest που κυκλοφόρησε στις 6 Μαΐου 2013. Η Emmelie έγραψε το άλμπουμ σε συνεργασία με μερικούς από του πιο ταλαντούχους συνθέτες της Δανίας, που περιλαμβάνουν φυσικά την ομάδα πίσω από το ‘Only Teardrops’, όπως οι Marcus Winther-John, Jakob Schack Glaesner, Frederik Taae, Peter Bjornskov and Lene Dissing. Αρκετά τραγούδια του άλμπουμ περιέχουν ενορχηστρώσεις εγχόρδων, ηχογραφημένες στην Βαρσοβία από την Polish Radio Orchestra, ανάμεσα σε αυτές και μία συμφωνική εκτέλεση του ‘Only Teardrops’.

Η Emmelie Charlotte-Victoria de Forest, όπως είναι το πλήρες όνομα της, γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1993 στη πόλη Randers της Δανίας. Ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι στην ηλικία των 9 ετών ενώ στα 14 της συνεργάστηκε με τον Σκωτσέζο μουσικό Fraser Neill. Μαζί με τον Neill η νεαρή Emmelie έδωσε διάφορες συναυλίες σε πολιτιστικά και μουσικά φεστιβάλ της χώρας ενώ το 2011 μετακόμισε στη Κοπεγχάγη και αφοσιώθηκε στην σύνθεση και το τραγούδι.

Emmelie De Forest ‘Only Teardrops’ single link

Emmelie De Forest ‘Only Teardrops’ album link