Στην "Ντουλάπα" το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής

23.05.2013
O Παναγιώτης Παναγόπουλος είναι ο νικητής του Κρατικού Βραβείου συγγραφής θεατρικού έργου, για το έργο του «Η ντουλάπα» (χρηματικό έπαθλο πέντε χιλιάδες ευρώ).

O Παναγιώτης Παναγόπουλος είναι ο νικητής του Κρατικού Βραβείου συγγραφής θεατρικού έργου, για το έργο του «Η ντουλάπα» (χρηματικό έπαθλο πέντε χιλιάδες ευρώ).
Η Επιτροπή αποτελούμενη από τους κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη πρόεδρο, Αμαλία Κοντογιάννη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γρηγόρη Ιωαννίδη και Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη ως μέλη, αξιολόγησε τα εβδομήντα τρία έργα που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό, καταλήγοντας στο συγκεκριμένο, με το σκεπτικό ότι... «είναι πειστικό στην εξιστόρηση κι ο διάλογος είναι καλοφτιαγμένος, τόσο από άποψη ρυθμού όσο και σε αντιστοιχία με τον κάθε ήρωα.
Το κείμενο είναι άμεσο, έχει στέρεα δομημένη πλοκή, καθαρούς χαρακτήρες και σκιαγραφεί μια κοινωνική πραγματικότητα χωρίς στερεοτυπικές ανακλήσεις και χωρίς να ρέπει σε τηλεοπτικά πρότυπα». Με έπαινο τιμήθηκε ο Μιχάλης Ανθης για το έργο του «T-Bonus steak».
«Απειλή»
Η Αρτεμις Μουστακλίδου τιμήθηκε με το «Κρατικό Βραβείο για νέους Θεατρικούς Συγγραφείς» για το έργο της «Απειλή» (χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ), που διακρίθηκε για την «ποιότητα της δραματουργίας του, που, χωρίς να αιφνιδιάζει ως προς τα μέσα της, χαρακτηρίζεται από οικονομία, ρυθμό, σκηνική αποτελεσματικότητα και καθαρή θεματική...».
Τους επαίνους μοιράστηκαν οι Δημήτρης Σδρόλιας για το έργο του «Θόρυβος» (1ος έπαινος) και ο Αντώνιος Τολάκης για το «Να έχεις μια μέρα όλο γιασεμί» (2ος έπαινος). Δεν απονεμήθηκε βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά, μια και η Επιτροπή (αποτελούμενη από τους κ. Ξένια Καλογεροπούλου ως Πρόεδρο, Αλκηστη Κοντογιάννη, Τάκη Τζαμαργιά, Μαρία Καρανάνου και Πέγκυ Στεφανίδου ως μέλη), αξιολόγησε τα είκοσι ένα έργα που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό και αποφάσισε να μην απονείμει βραβείο καθώς έκρινε ότι τα έργα έχουν ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουν. Επαινος απονεμήθηκε στην Αιμιλία Βασιλακάκη για το έργο της «Πριγκιπική Γυμναστική».