Ο Μακ Καρτνεϊ υπερασπίζεται τις Pussy Riot!

23.05.2013
Ο 70χρονος τραγουδιστής και πρώην θρυλικό Σκαθάρι ζήτησε από τις αρχές να γίνουν πιο ελαστικοί όσον αφορά τις αποφάσεις τους για τη ρωσική μπάντα

Οι Pussy Riot καταδικάστηκαν σε φυλακιση δύο χρόνων τον Αύγουστο του 2012 για για χουλιγκανισμό, υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος και διατάραξη δημόσιας τάξης λόγω της «βλασφημης» περφόμανς τους στον καθεδρικό ναό της Μόσχας και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες παγκοσμίως τάχθηκαν υπέρ των Ρωσίδων αντιδρώντας στην ετυμηγορία τους δικαστηρίου.

Μπορεί η Εκατερίνα Σαμουτσεβιτς (Yekaterina Samutsevich) να αφέθηκε ελεύθερη αλλά η Μαρία Αλεκινα (Maria Alekhina) και Ναντέζντα Τολονίκοβα (Nadezhda Tolokonnikova) παρέμειναν πίσω από τα σίδερα. Τώρα η δεύτερη ξεκίνησε απεργία πείνας γιατί οι δικαστές αρνήθηκαν να παραστεί στη δίκη της, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο Σερ Πολ Μακ Κάρτνεϊ (Paul Mc Cartney) ο οποίος την υπερασπίστηκε σε επιστολή του στις ρωσικές αρχές.

«Προσωπικά πιστεύω πως η περαιτέρω φυλάκιση της Maria θα είναι ψυχοφθόρα για εκείνη και βλάπτει επίσης και την όλη κατάσταση με τη φυλάκιση τους συγκροτήματος την οποία παρακολουθούν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Οι Ρώσοι (πολλοί απ αυτούς είναι και φίλοι μου) είναι δίκαιοι άνθρωποι και νομίζω πως αν της απδώσετε χάρη θα στείλετε ένα πολύ θετικό μήνυμα σε όλους όσους έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση.» ανέφερε ο 70χρονος τραγουδιστής και μουσικός.

Επιπλέον συμπλήρωσε πως έχει μακροχρόνιες φιλίες με Ρώσους και μ’ αυτό κατά νου στέλνει το παραπάνω αίτημα επειδή όπως κι εκείνοι υποστηρίζει πως οι άνθρωποι πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται με συμπόνια και καλοσύνη.

Κ.Π