Πώς οι Beatles σώζουν τους Ινδούς πεζούς!

28.05.2013
Tα Σκαθάρια συνεχίζουν να περπατάνε αμέριμνοι στο δρόμο και να εμπνέουν μέχρι και τις αρχές της ινδικής τροχαίας.

Αν δούμε τους αριθμούς που παραπέμπουν στα ατυχήματα με πεζούς στους δρόμους της Calcutta όπου τα φανάρια υπάρχουν κατά τύχη, έχουν καταγραφεί 140.000 θάνατοι και η υπεύθυνοι της τροχαίας αποφάσισαν να τους μειώσουν με τη βοήθεια των Beatles.

Στην καινούρια καμπάνια τους έχουν χρησιμοποιήσει την πασίγνωστη φωτογραφία του Ίαν Μακμίλαν (Ian Macmillan) που κοσμούσε το εξώφυλλο του δίσκου τους, «Abbey Road» κι έχουν το σλόγκαν «Αφού μπορούν αυτοί γιατί όχι κι εσύ;» προκειμένου να πείσουν τους Ινδούς να περνούν από της διαβάσεις χωρίς να σκέφτονται πως είναι σ’ επικίνδυνη αποστολή.

«Θέλαμε μία πιασάρικη καμπάνια που να τραβήξει την προσοχή του κόσμου οπότε σκεφτήκαμε τους Beatles στηριζόμενοι στην παγκόσμια αποδοχή τους. Προσπαθούμε να πούμε πως αν ο Τζον, ο Πολ, ο Τζορτζ και ο Ρίγκο χρησιμοποιούν τις διαβάσεις των πεζών, μπορείς να το κάνεις κι εσύ» δήλωσε στο BBC ο αρχηγός της τροχαίας Σούπρατιμ Σαρκάρ (Supratim Sarkar).

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40 αφίσες στην πόλη, ο μουσικός Νιλ Ντατ (Neel Dutt) ενθουσιάστηκε με την ιδέα σχολιάζοντας πως η Calcutta έχει μια μακροχρόνια σχέση αγάπης με το εν λόγω συγκρότημα και αν δεν τους επηρεάσει τότε τίποτα άλλο δε μπορεί να τους πείσει αλλά ένας κάτοικος έχει άλλη γνώμη.

Ο Σαντζίβ Καπούρ (Sanjiv Kapoor) έγραψε στη σελίδα της τροχαίας στο facebook πως αντί να σπαταλούν χρήματα στη δημιουργία αφισών που μπορούν να καταλάβουν μόνο το 2% της ελίτ των Ινδών, να φτιάξουν διαβάσεις σε σωστά σημεία και να επιμορφώνουν τους οδηγούς και τους πεζούς για το τι πρέπει να κάνουν.

«Αν οι άνθρωποι τις χρησιμοποιούν όπως στη φωτογραφία τότε σίγουρα θα γίνουν χαλκομανία χωρίς να το καταλάβουν!» συμπλήρωσε. Βέβαια όπως έδειξαν τα στοιχεία, υπάρχει μείωση 20% στα ατυχήματα οπότε… You got to be free, come together, right now.

Κ.Π