Ροκ, τζαζ και αυλαία με μπουζούκι στη Σκόπελο

29.05.2013
Από ροκ μέχρι λαϊκά και από τζαζ μέχρι ρεσιτάλ πιάνου, η Σκόπελος γιορτάζει τη μουσική στο 1ο Μουσικό Φεστιβάλ, που «απλώνεται» στο παλιό λιμάνι, στην Παναγία Λιβαδιώτισσα, στο Κάστρο Σκοπέλου κ.α.
Από ροκ μέχρι λαϊκά και από τζαζ μέχρι ρεσιτάλ πιάνου, η Σκόπελος γιορτάζει τη μουσική στο 1ο Μουσικό Φεστιβάλ, που «απλώνεται» στο παλιό λιμάνι, στην Παναγία Λιβαδιώτισσα, στο Κάστρο Σκοπέλου κ.α.
Το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Σκοπέλου διοργανώνεται από τον δήμο με την υποστήριξη και τη συνεργασία ενός ζεύγους μουσικών που μένουν στο νησί, του Ροντ Ιφλε, μουσικού διευθυντή, ενορχηστρωτή, πιανίστα και διευθυντή χορωδίας στο Νορθάμπτον της Βρετανίας και της μουσικού και συνθέτριας Κέντραλ Σέφερντ.
Αναλυτικά:
ΔΕΥΤΕΡΑ 27/5
ΩΡΑ 20:00
ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ
Χαιρετισμός του Δημάρχου Γιώργου Μιχελή.
Έναρξη του Φεστιβάλ με εμφάνιση της Διεθνούς Χορωδίας Σκοπέλου. Μουσικές στιγμές από τον Βαγγέλη Κοχύλη στο μπουζούκι.
ΤΡΙΤΗ 28/5:
ΩΡΑ 20:00
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ
Εμφάνιση της Παιδικής Χορωδίας του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου, της Διεθνούς Χορωδίας Σκοπέλου και του μουσικού σχήματος από το Βόλο, με τους: Ζουμπέκη Μαρία (κιθάρα)- Ζουμπέκη Κατερίνα (κιθάρα)- Λιαναρίδου Τώνια (φωνή) και Σοφία Λάππα (ακορντεόν) σε έντεχνο Ελληνικό πρόγραμμα.
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/5:
ΩΡΑ 20:00
ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ
Παρουσίαση του Παπαδαυΐδ Γιώργου σε Ελληνικές και ξένες μπαλάντες, του Μάριου Καραγιαννάκη σε δικά του τραγούδια, θα ακούσουμε τον Γιώργο Μιχελή σε δικά του τραγούδια, τον Δημήτρη Τζίτζη σε Ελληνικό και ξένο τραγούδι, τον Max Murry σε ροκ κομμάτια και το μουσικό σχήμα με τον Παναγιώτη Αστεριάδη στο μπουζούκι- Θανάσης Σύρος κιθάρα-Γιάννης Ξηρογάννης μπαγλαμά- Κώστας Λεμονής μπουζούκι- Δημήτρης Λεμονής ακορντεόν σε λαϊκά και ρεμπέτικα.
ΠΕΜΠΤΗ 30/5:
ΩΡΑ 19:00
ΠΑΝΑΓΙΑ
ΛΙΒΑΔΙΩΤΙΣΣΑ
Η Βρετανίδα σοπράνο Lucile Clitherow θα ερμηνεύσει κλασσικό ρεπερτόριο, με τη συνοδεία του Rod Illife και της Διεθνούς Χορωδίας Σκοπέλου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/5
ΩΡΑ 21:00
ΚΑΦΕ «BARDON»
Θα εμφανιστούν ο Linden Iliffe σε ξένο ρεπερτόριο με τη συνοδεία του Rod Illife στα πλήκτρα, τα αδέρφια Παπαλάππα σε έντεχνο τραγούδι και το μουσικό σχήμα «Ίαμβος» με τους Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), Δρ.Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη στο (πιάνο) Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο) σε ρυθμούς Αργεντίνικους και τζαζ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 1/6
ΩΡΑ 21:00
ΣΙΝΕΜΑ«ΟΡΦΕΑΣ»
Συναυλία με τη συμμετοχή της Διεθνούς Χορωδίας Σκοπέλου, του
Linden Iliffe και της Rhiannon Shepherd σε ξένα τραγούδια, του
Νίκου Γιαννάτου σε γνωστά αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια, του ταλαντούχου τραγουδοποιού Γιώργου Σταυρακάκη με τους Σταύρο Σταυρακάκη, Γιάννη Παπαστεργίου κι Ερμιόνη Καββαδία, ντόπιων αγαπημένων καλλιτεχνών, όπως oι «Χωρίς Πρόβα» (Κώστας Σουρμαΐνης, Ειρήνη Λιθαδιώτου, Γιώργος Γερακίνης και Δημήτρης Νικολάου) σε γνωστά έντεχνα Ελληνικά τραγούδια κι επίσης το μουσικό σχήμα «Ίαμβος» με τους Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), Δρ.Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη στο (πιάνο) Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο) και Τζένη Χατζηδήμου (φωνή) σε έντεχνο Ελληνικό τραγούδι.
ΚΥΡΙΑΚΗ 2/6:
ΩΡΑ 21:00
«ΑΝΑΤΟΛΗ» ΚΑΣΤΡΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Γιορτή σε μαγευτικό τοπίο, όπου θα ανταλλάξουμε εντυπώσεις και προτάσεις για το μέλλον. Εκεί ο γνωστός σε όλους μας Γιώργος Ξηντάρης κι ο Αντώνης Ξηντάρης κλείνοντας το φεστιβάλ θα μας ταξιδέψουν με την υπέροχη μουσική τους!