Η επέμβαση του Λου Ριντ που του έσωσε τη ζωή

03.06.2013
Ο γνωστός τραγουδιστής βρέθηκε πολύ κοντά στο θάνατο αλλά ευτυχώς βρέθηκε το μόσχευμα που τον κράτησε στη ζωή

"Είμαι ο θρίαμβος της σύγχρονης ιατρικής, φυσικής και χημείας. Είμαι πιο δυνατός από ποτέ". Μέχρι πριν λίγες μέρες δεν του έδιναν πολλές πιθανότητες να ζήσει και η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε και κρατιόταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη αλλά ο Λου Ριντ ( Lou Reed) στάθηκε τυχερός.

Ο 71χρονος τραγουδιστής και μουσικός έκανε μεταμόσχευση ήπατος η οποία στέφθηκε μ’ επιτυχία και τώρα αναρρώνει στη γνωστή κλινική Mayo στο Κλίβελαντ του Οχάιο χωρίς να διατρέχει πια κανένα κίνδυνο. «Πέθαινε και αυτό δεν είναι κάτι που το παίρνεις για πλάκα. Ήταν μία μεγάλη επέμβαση η οποία πήγε πολύ καλά.» δήλωσε η σύζυγος του Λόρι Άντερσον (Laurie Anderson) η οποία ήταν συνέχεια δίπλα του και παρακολουθούσε έντρομη τη διαδικασία μέχρι το χειρουργείο.

Ο Ριντ δεν έκρυψε ποτέ τον εθισμό του από τα ναρκωτικά και το ποτό (θυμήσου τους στίχους του κομματιού των Velvet Underground, "Heroin") και τον Απρίλιο είχε ακυρώσει τελευταία στιγμή πέντε συναυλίες –ανάμεσα του κι εκείνη στο μεγάλο φεστιβάλ Coachella- χωρίς να αναφέρει πως δε μπόρεσε να εμφανιστεί για λόγους υγείας.

Κ.Π