Απίστευτο! Εδιωξαν τον σκύλο από τον... Φάουστ

22.01.2014
Χωρίς τον σκύλο που εμφανίζεται στο φινάλε συνεχίζει τις παραστάσεις του ο «Φάουστ» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Στην παράσταση, την οποία έχει σκηνοθετήσει ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, ο σκύλος εμφανιζόταν μόνος στο τέλος και ακολουθούσε συγκεκριμένη διαδρομή. Ο θεατής τον έβλεπε να μυρίζει και κάτι να τρώει. Αυτό ήταν όλο. Ο σκύλος έμοιαζε υποσιτισμένος -μπορούσε να «μετρήσει» κανείς τα πλευρά του στον θώρακά του, είχε λεπτό κορμό και ψηλόλιγνα πόδια- αλλά σε καμία περίπτωση δεν ίσχυε αυτό.

Η ράτσα του λέγεται, Levrier Greyhound, και από τη φύση τους αυτά τα σκυλιά είναι πολύ αδύνατα - λόγω του σωματότυπού τους τρέχουν μάλιστα σε αγώνες ταχύτητας. Οπότε όσοι φοβήθηκαν ότι το σκυλί υποσιτίζεται, ας ησυχάσουν.

Οπως μας πληροφόρησε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, «ο σκύλος ο οποίος εμφανίζεται στην παράσταση ''Φάουστ'', διασχίζοντας άπαξ την σκηνή έρχεται καθημερινά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μισή ώρα πριν από το τέλος της παράστασης συνοδεία του αφεντικού του κ. Βασίλη Κασμά και απομακρύνεται μαζί με τον ίδιο αμέσως μετά το πέρας της παράστασης». Ωστόσο, «ύστερα από προσεκτικότερη διερεύνηση της σχετικής νομοθεσίας, αποφασίστηκε από την παραγωγή η απομάκρυνση του εν λόγω σκύλου από την παράσταση» (νόμος 4039/2012, άρθρο 12, παράγραφος 1 «Απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες»).