Αρης Βλάχος: Κάνουμε μία βόλτα μαζί του μέχρι το Κακογιάννης

29.01.2014
Τον Άρη Βλάχο τον γνωρίσαμε μέσα από τραγούδια όπως το «Κι εσύ να χάνεσαι» (Σταμάτης Κραουνάκης - Πάνος Μουζουράκης), το πιο πρόσφατο «Μια βόλτα» (Ηρώ Σαΐα), αλλά και ως σταθερό συνεργάτη του Σταμάτη Κραουνάκη σαν ενορχηστρωτή, διευθυντή ορχήστρας και μαέστρο στην Σπείρα-Σπείρα.

Για δύο Τρίτες του Φεβρουαρίου 11 και 18, ο Άρης Βλάχος μαζί με τους καλεσμένους του, μας προσκαλούν σε μια γιορτή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ανάμεσα στους καλεσμένους οι Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Μαζωνάκης, Ηρώ Σαΐα, Πάνος Μουζουράκης, Αργυρώ Καπαρού, Ζωή Παπαδοπούλου.

Δύο βραδιές με δικά του γνωστά τραγούδια από τις δυο δισκογραφικές του δουλειές «Ένα-Ένα», «Λευκό Χαρτί», νέες συνθέσεις του αλλά και πολλά άλλα αγαπημένα σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Τι θα ακούσουμε τις δύο Τρίτες του Φεβρουαρίου στο Κακογιάννης;

Αρης Βλάχος: Θα ακούσουμε τραγούδια μου από το δίσκο μου «Ένα- ένα» και το πιο πρόσφατο «Λευκό χαρτί», ανέκδοτες συνθέσεις μου και άλλα αγαπημένα από μια εκλεκτή παρέα καλλιτεχνών το Σταμάτης Κραουνάκη, Γιώργο Μαζωνάκη, Πάνο Μουζουράκη, Ηρώ Σαία, Ζωή Παπαδοπούλου, Αργυρώ Καπαρού, Κώστα Μπουγιώτη, Αναστασία Έδεν και Jerome Kaluta. Παράλληλα η εικαστικός Έλλη Βέλλιου θα ζωγραφίζει και το έργο της θα προβάλλεται απευθείας στην οθόνη του θεάτρου .

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Σπείρα Σπείρα και τι σας έχει προσφέρει καλλιτεχνικά;


Αρης Βλάχος: Η συνεργασία μου με το Σταμάτη ήταν απροσδόκητη και μοιραία τελικά… Ξεκίνησα δοκιμαστικά και απλά ταιριάξαμε! Η πορεία μου μέσα σε αυτή την ομάδα και τα ερεθίσματα που πήρα έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξή μου ως καλλιτέχνη και δημιουργό.

Ποιο τραγούδι σας ξεχωρίζετε ιδιαίτερα;

Αρης Βλάχος: Δυο είναι τα τραγούδια που αγαπάω περισσότερο η «Αρκούδα» σε στίχους και ερμηνεία του Σταμάτη Κραουνάκη που θα περιλαμβάνεται στο νέο του cd και το «Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις» σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου που ερμηνεύει η Ηρώ Σαία. Ο λόγος που επιλέγω αυτά τα τραγούδια είναι γιατί ο στίχος τους άγγιξε την ψυχή μου και η μουσική βγήκε αβίαστα από μέσα μου, σαν να ήταν από καιρό εκεί….

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;

Αρης Βλάχος: Η κλασική (που από πολύ μικρή ηλικία με ταλαιπωρεί…) και η jazz. Παρόλα αυτά οι ρίζες μου βρίσκονται στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι καθώς μεγάλωσα σε ένα σπίτι με πατέρα μπουζουξή.

Έχετε «κολλήσει» με κάποιο cd αυτές τις ημέρες;

Αρης Βλάχος: Αυτές τις ημέρες όχι δεν έχω «κολλήσει» με κάποιο cd αντιθέτως έχω ακούσει εκατοντάδες τραγούδια για να επιλέξω υλικό για τις παραστάσεις μου. Αυτό που συνειδητοποιώ είναι ότι δεν μπορείς να χωρέσεις όλα όσα αγαπάς μέσα σε δύο ώρες.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο μουσικό να επιβιώσει σήμερα;

Αρης Βλάχος: Αν και η εποχή μας είναι πολύ δύσκολη, πιστεύω πως οι καλοί μουσικοί πάντα θα βρίσκουν διεξόδους και τρόπους για να συνεχίζουν… Εμείς οι νέοι καλλιτέχνες πρέπει να βρούμε το λόγο και την αιτία για αυτό που κάνουμε και να μην χάσουμε την ελπίδα μας.

Γεωργία Οικονόμου

[email protected]