Νάρης: Η Ρωμαϊκή Αγορά του Χατζιδάκι για τους εξωγήινους

18.02.2014
O Κωνσταντίνος Νάρης, μια νέα φωνή της ελληνικής μουσικής, ανεβαίνει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου και μας συστήνεται, έχοντας στις αποσκευές του πέντε νέα τραγούδια από την πρόσφατη κυκλοφορία της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς.

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, παρουσιάζει τα τραγούδια από το ep «Τέρμα: η καρδιά» καθώς και τραγούδια που ο ίδιος αγαπά και ξεχωρίζει. Πριν από αυτο, μας μιλάει για όλα, στο www.e-go.gr.
Ε.Σ.

1.Μας συστήνεστε με πέντε νέα τραγούδια από την πρώτη σας δισκογραφική δουλειά, με την υπογραφή του Γιώργη Χριστοδούλου στη μουσική... Παλεύετε πολλά χρόνια να μπείτε στη δισκογραφία ή είστε από τους πιο τυχερούς που τα όνειρά τους έγιναν πραγματικότητα με σχετικά μικρό κόπο? Ευτυχώς ή δυστυχώς τα όνειρα μου καταφέρνω να τα κάνω πραγματικότητα με πολλές δυσκολίες. Έτσι όμως εκτιμάς περισσότερο αυτό που καταφέρνεις στο τέλος. Όσον αφορά τη δισκογραφία δεν πάλεψα γιατί πολύ απλά δεν με ενδιέφερε παλιότερα. Αυτό που ήθελα ήταν μόνο να τραγουδάω. Την ανάγκη του να εκδώσω μία δισκογραφική δουλειά την ένιωσα πριν ένα χρόνο όπου ξεκίνησα και το ταξίδι αυτό μαζί με τον Γιώργη.

2.Τι έχετε ετοιμάσει για τη βραδιά στον Σταυρό του Νότου?Η βραδιά αυτή πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου. Έτσι, θα παρουσιαστούν ζωντανά τα πέντε τραγούδια που περιλαμβάνει αλλά και άλλα αγαπημένα μου τραγούδια αλλά και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών της γενιάς μου. Την Πέμπτη 20/2 στο club του Σταυρού του Νότου.

3.Με τι ακούσματα έχετε μεγαλώσει εσείς;
Από μικρός άκουγα πολλή μουσική και τραγουδούσα. Έχω ακούσει και πράγματα τα οποία δεν θεωρούνται και τόσο ποιοτικά. Θεωρώ ότι είμαι αρκετά απενοχοποιημένος και ακομπλεξάριστος στη μουσική. Κάποιοι από τους καλλιτέχνες που έχω μεγαλώσει είναι ο Μάνος Χατζιδάκις, η Δήμητρα Γαλάνη και η Χάρις Αλεξίου.

4.Εχετε παρακολουθήσει και σεμινάρια Υποκριτικής, αλλά η μεγάλη σας αγάπη αποδείχθηκε το τραγούδι. Θα μπορούσατε να συνδυάσετε τις Τέχνες, με ένα ρόλο σε κάποιο μιούζικαλ? Το γεγονός ότι έχω παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια υποκριτικής δεν με κάνει αυτομάτως ηθοποιό. Δεν νομίζω ότι σε αυτή τη φάση θα μπορούσα να υποστηρίξω έναν τέτοιο ρόλο. Ίσως με πολλή δουλειά στο μέλλον να το έκανα.

5.Ποιο τραγουδι ακούσατε τελευταία και σκεφτήκατε ότι θα θέλατε να έχετε συνθέσει ή ερμηνεύσει?
Γενικώς ακούω αρκετά τραγούδια τα οποία έχω ζηλέψει κατά καιρούς. Το “πάμε ξανά” του Στάμου Σέμση και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου όπως επίσης το “να’σαι καλά” του Θέμη Καραμουρατίδη και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου είναι δύο από τα τραγούδια που ζήλεψα την προηγούμενη χρονιά.

6.Υπάρχει κάποιος χρόνος ή χώρος που δε μπορείτε να ακούτε καθόλου μουσική?
Παλιότερα άκουγα πολλή μουσική στο αυτοκίνητο μου. Έκανα πολλά ταξίδια με συντροφιά τη μουσική. Ακόμα και πρόβες οδηγώντας. Δυστυχώς όμως πλέον οδηγώ μηχανή και μου λείπει πολύ αυτό.

7.Μπορειτε να παίξετε σε όποιο στάδιο θέλετε, με όποιον καλλιτέχνη θέλετε (ή με πολλούς), και με ό,τι ρεπερτόριο ονειρεύεστε... Ποιους, που και τι επιλέγετε?
Αν και δεν κάνω τόσο μακρινά όνειρα θα το προσπαθήσω. Ένα ιδανικό σενάριο θα ήταν να συνεργαστώ με όλους αυτούς τους τραγουδιστές που μεγάλωσα και να ερμηνεύω και γω κάποια από τα τραγούδια τους ή τραγούδια μου αντάξια αυτών σε μία μεγάλη μουσική σκηνή. Τραγουδιστές όπως η Χαρούλα Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη. Θα μπορούσα να κάνω και ένα άλλο σενάριο με τραγουδιστές της γενιάς μου όπως η Νατάσσα Μποφίλιου και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

8.Αν ρωτούσαμε τους καθηγητές σας να σας περιγράψουν, τι πιστεύετε ότι θα έλεγαν για σας?
Ήμουν ένα πολύ ζωηρό και ανήσυχο παιδί στο σχολείο. Όχι όμως τόσο καλός μαθητής αν και είχα το προφίλ του καλού μαθητή για κάποιο λόγο. Ήμουν αγαπημένο παιδί των καθηγητών νομίζω. Σκεφτείτε ότι διατηρώ ακόμα φιλικές σχέσεις με τη δασκάλα που είχα στην 5η και 6η δημοτικού. Αν ρωτήσετε κάποιον καθηγητή μου θα έχει να σας διηγηθεί σίγουρα κάποια αταξία και κάποια περιπέτεια μαζί μου. Αυτό συνέβαινε κυρίως στο δημοτικό. Αργότερα ήμουν λίγο πιο σοβαρός. Όσο αυτό γίνεται.

9.Φεύγετε για παντα από τη Γη, Αφήνετε ένα δίσκο κληρονομιά για τις επόμενες γενιές και παίρνετε έναν μαζί σας για δείγμα στους εξωγήινους. Ποιο άλμπουμ είναι το καθένα;
Ως δίσκο κληρονομιά θα άφηνα όλη τη δισκογραφία της Βίκυς Μοσχολιού. Ένα δείγμα για τους εξωγήινους θα ήταν σίγουρα η Ρωμαϊκή αγορά του Μάνου Χατζηδάκι.