Στέλιος Δάβαρης: Ενα ντουέτο με τη Γαλάνη...

12.03.2014
Ο Στέλιος Δάβαρης έρχεται για ένα μοναδικό live στο Ρυθμό Stage, την Πέμπτη 13 Μαρτίου, με τραγούδια από το debut άλμπουμ του «Όλα είναι νερό» αλλά και από τον καινούργιο δίσκο του «Ρεύματα».

Ένα live με ένταση και ησυχία όπως οι ζωές μας με full band, με ένα κομμάτι που το παρουσιάζει πρώτη φορά και με άλλες συνθέσεις από αγαπημένους του καλλιτέχνες Portishead, Madrugada, Damien Rice, Βασίλη Τσιτσάνη και άλλα. Eίχαμε την ευκαιρία για μία σύντομη κουβέντα μαζί του.

Ε.Σ.

Ερχεστε στο Ρυθμό για ένα live με κομμάτια από τους δύο δίσκους σας. Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας, σε κάποιον που δεν την έχει ακούσει?
Η μουσική μου θα έλεγα πως είναι λυρική και νομιζω ανατρεπτική ως προς το είδος, δηλαδή ας πούμε πως μετά από μια country μπαλάντα μπορεί να ακούσεiς ενα africa swing ...

Γράφετε μουσική και στίχους, παρόλαυτά υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης με τον οποίο θα επιθυμούσατε πολύ μία συνεργασία είτε σε ερμηνευτικό είτε στο δημιουργικό επίπεδο σύνθεσης ή στιχου?
Σε ερμηνευτικό επίπεδο μια συνεργασία με τη Δ.Γαλάνη νομίζω πως θα ήταν μια πολύ αισθαντική στιγμή.

Τραγουδάτε από μικρός. Ξέρατε πάντα ότι αυτός είναι ο δρόμος που θα πάρετε στη ζωή?
Όχι δεν το ήξερα. Το έμαθα όταν ο δρόμος μου ήρθε και με βρήκε.

Ποια είναι τα ακούσματα με τα οποία εσείς μεγαλώσατε?
Στο σπίτι μου τα ακούσματα ήταν κυρίως τα παλιά λαικά. Όμως από αρκετά νωρίς άρχισα να ανακαλύπτω τη μουσική σε όλους τους ορίζοντές της.

Ποιο τραγουδι ακούσατε τελευταία και σκεφτήκατε ότι θα θέλατε να έχετε συνθέσει ή ερμηνεύσει;
Το 'χωρίσαμε ένα δειλινό' του Τσιτσάνη

Τι λείπει κατά τη γνώμη σας από τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή?
Δε ξέρω αν λείπει κάτι . Συνήθως στη ζωή όταν ανακαλύπτεις ένα 'διαμάντι' συνειδητοποιείς ότι σου έλειπε. θα ήθελα πάντως να ακούω γύρω μου και να αισθάνομαι περισσότερη αυθεντικότητα ως προς το στίγμα της δημιουργίας.

Υπάρχει κάποιος χρόνος ή χώρος που δε μπορείτε να ακούτε καθόλου μουσική?
Παντού και όλες τις ώρες μπορώ να ακούσω μουσική, όπως και πουθενά και καμία στιγμή μέσα στη μέρα.

Φεύγετε για παντα από τη Γη, Αφήνετε ένα δίσκο κληρονομιά για τις επόμενες γενιές και παίρνετε έναν μαζί σας για δείγμα στους εξωγήινους. Ποιο άλμπουμ είναι το καθένα;
Θα άφηνα εδώ το 'Αξιον Εστί ' του Θεοδωράκη και θα έπαιρνα μαζί μου τη 'Ρωμαική Αγορά' του Χατζιδάκι.