Simple Minds και Boy George στο En Lefko festival

04.06.2014
Το line up συμπληρώθηκε για το En Lefko festival 2014, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιουνίου και το Σάββατο 21 Ιουνίου, στην «Τεχνόπολις» του Δ. Αθηναίων και αποτελείται για πρώτη φορά σε 3 ξεχωριστά stages...

Mainstage, 5|25 stage και το νέο ειδικά διαμορφωμένο Dance stage στην αίθουσα Δ12 της «Τεχνόπολης»!


20/06
Main Stage
Simple Minds
Hooverphonic
Karuan& Band

Dance Stage
Mike Simonetti (Italians Do It Better)
Bottin
Blue Lagoon

5|25 Stage
Baby Guru
Wedding Singers
Egg Hell


21/06
Main Stage
Boy George
Gramatik
Nick Waterhouse

Dance Stage
Aeroplane
Alex Gopher
NTEIBINT

5|25 Stage
Jessica 6
Μαριέττα Φαφούτη
Amani

Doors open18:30
Τιμές εισιτηρίων
Μονοήμερα εισιτήρια
32 ευρώ (τιμή προπώλησης μέχρι 01/06)
35 ευρώ (τιμή προπώλησης από 02/06)
25 ευρώ (τιμή προπώλησης για ανέργους)

Διήμερα εισιτήρια: 60 ευρώ
Εισιτήρια Ταμείου για την κάθε ημέρα του Φεστιβάλ: 38 ευρώ

Σημεία προπώλησης: Public, Ιανός, βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, καταστήματα SevenSpots, ΤεχνόπολιςOnline: www.viva.gr– www.public.gr



Οι Simple Minds είναι από τα συγκροτήματα που ακούγονται πάντα επίκαιρα (ασχέτως με το πόσες γενιές ακροατών έχουν μεγαλώσει), ενώ σηματοδοτούν με τις μελωδίες τους όλη σου σχεδόν τη νιότη και την επαναφέρουν ενίοτε με το ίδιο έντονο συναίσθημα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το αριστουργηματικό “Don’tYou (ForgetAboutMe)”, που «έντυσε» υποδειγματικά το απόλυτο teenmovieTheBreakfastClub τη δεκαετία του ‘80, το όμορφα νοσταλγικό “SomeoneSomewhereinSummertime” και το δυναμικό “AliveandKicking”, μεταξύ άλλων. Φέτος το κοινό του En Lefko festival θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να ακολουθήσει τους Simple Minds σε μια live αναδρομή των καλύτερων στιγμών της καριέρας τους, μέσα από τη Greatest Hits Live Tour περιοδεία που στήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 35 χρόνων του συγκροτήματος και την επίσημη κυκλοφορία της νέας τους συλλογής Celebrate – The Greatest Hits, ενώ η σκηνική παρουσία του χαρισματικού JimKerr, θα αποδείξει περίτρανα ότι οι Simple Minds είναι more than ever “Alive and Kicking”.

Μπορεί οι περισσότεροι να τον γνωρίζουν από την άκρως πετυχημένη καριέρα του με τους Culture Club (150 εκατομμύρια περίπου πωλήσεις δίσκων), όμως η μετέπειτα προσωπική πορεία του κου George O’Dowd (πραγματικό όνομα του Boy George), είχε σίγουρα πολλά παραπάνω να δώσει, αποδεικνύοντας ότι ο χαρακτηρισμός ως “popstar των 80’s” είναι τουλάχιστον μονοδιάστατος, ενώ τη δεκαετία του 90΄ γίνεται ένας από τους πιο περιζήτητους djs και φιλοξενείται μέχρι και σήμερα στα μεγαλύτερα dance clubs του κόσμου, γράφει βιβλία, ενώ ανακηρύσσεται από fans και περιοδικά μόδας ως το απόλυτο fashion icon! Στην Ελλάδα και το φεστιβάλ του Εν Λευκώ θα εμφανιστεί live για πρώτη φορά από το 1985 (από τη φημισμένη εκείνη εμφάνιση του στο RockinAthens με τους CultureClub), φέρνοντας και νέο δίσκο, το “This is What I do”, στον οποίο η Guardian χάρισε ήδη τα 5 αστεράκια και τον χαρακτήρισε ως το “come back of the year”. Ladiesandgentlementheoneandonly... BOYGEORGE!

HOOVERPHONIC
Οι Βέλγοι Hooverphonic σχηματίστηκαν το 1995 ως trip hop σχήμα, και σύντομα ο ήχος τους έφτασε να συνδυάζει alternative, ambient, electronica, electro pop και rock. Το κομμάτι τους “Mad About You” έχει ακουστεί από όλα τα ελληνικά ραδιόφωνα και η χροιά της Geike Arnaert έχει στοιχειώσει τις καρδιές όλων μας, ενώ ολόκληρο το album, The Magnificent Tree, τους έκανε γνωστούς παγκοσμίως. Η Arnaert αποχώρησε το 2008 για να δώσει τη θέση της στη Noémie Wolfs, Βελγίδα που επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες φωνές από όλο τον κόσμο, και το πρώτο τους άλμπουμ μαζί της κυκλοφόρησε το 2010 με τίτλο “The Night Before”.

Μετά, λοιπόν, το περσινό Φεστιβάλ με Archive, Jessie Ware και Bebe, οι Simple Minds, Boy George, Hooverphonic και 15 ακόμα καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στις 3 σκηνές της Τεχνόπολης. Στις 20 και 21 Ιουνίου, το 2οEn Lefko Festival επιστρέφει για δύο ακόμα βραδιές που υπόσχονται να μείνουν αξέχαστες σε όλους μας.