90s are back! To grunge makeup look είναι και πάλι τάση - Πώς θα το πετύχεις

90s are back! To grunge makeup look είναι και πάλι τάση - Πώς θα το πετύχεις
ΠΗΓΗ:@daniellemarcan
Όλα τα μυστικά για να πετύχεις το πιο hot makeup trend του TikTok.

Ξέρω, ξέρω! Οι αλλαγές στις τάσεις ομορφιάς μπορεί να γίνονται εξαντλητικές. Το grunge μακιγιάζ κυριάρχησε στα ’90s και τις αρχές των 2000s και μπορεί να μην θέλεις να αφήσεις το «no makeup» look σου για ένα πιο ατημέλητο eyeliner. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Όμως, οι τάσεις αλλάζουν και με αυτές έρχεται και η στροφή προς τις πιο έντονες και δραματικές εμφανίσεις. Αν βρίσκεσαι σε μια φάση που οι άγριες βραδιές έξω είναι περισσότερες από τα ήρεμα βράδια στο σπίτι, τότε συγχαρητήρια! Το grunge makeup εμπνευσμένο από τα 90s, που κάνει πανικό στα social media, είναι το νέο σου must-have look.

Είτε θέλεις να αναβιώσεις τα χρόνια που προσπαθούσες να μιμηθείς την Avril Lavigne, είτε να ανανεώσεις τη ρουτίνα μακιγιάζ σου για μια βραδινή έξοδο, ή απλώς να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, το grunge makeup δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Είναι εδώ για να φέρει πίσω την ατημέλητη γοητεία και τον αυθορμητισμό.

Τι είναι το grunge beauty trend;

Όπως συμβαίνει και με τη μόδα, οι τάσεις στην ομορφιά επανέρχονται κυκλικά. Κάθε νέα τάση συχνά έρχεται ως αντίδραση στην προηγούμενη. Έτσι, η απλότητα του clean «girl» μακιγιάζ που επικράτησε τα τελευταία χρόνια αφήνει τώρα χώρο για την επιστροφή του grunge look. Αυτή η στροφή είναι μια αντίδραση στην κυριαρχία των minimal εμφανίσεων στα social media, όπως το TikTok και το Instagram, που οδήγησε πολλούς καλλιτέχνες να επιλέξουν πιο έντονα, ατημέλητα looks με σκοτεινά και δραματικά στοιχεία.

{https://www.instagram.com/p/C1m8fC3qPn2/?img_index=1}

Πώς να πετύχεις το grunge makeup look

Αν έχεις συνηθίσει σε πιο απλές εμφανίσεις και αυτό σου φαίνεται υπερβολικό, μην αγχώνεσαι. Μπορείς να πετύχεις το grunge μακιγιάζ χωρίς ιδιαίτερα πολύπλοκες τεχνικές. Ξεκίνα με μικρά βήματα, χτίζοντας σταδιακά το look σου και ακολούθησε μερικές απλές συμβουλές:

Ξεκίνα διακριτικά και προχώρησε σταδιακά

Αν νιώθεις άβολα με αυτό το έντονο μακιγιάζ, ξεκίνα με ουδέτερες καφέ ή μαύρες σκιές και ένα μολύβι ματιών στις ίδιες αποχρώσεις. Με ένα απαλό πινέλο, σβήσε τις σκιές στην κόγχη και τη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων. Πρόσθεσε μάσκαρα και είσαι έτοιμη. Αν θέλεις πιο ατημέλητο look, δοκίμασε ένα μολύβι ματιών και σβήσε το με ένα πινέλο ή ακόμα και με το δάχτυλό σου.

Μην ανησυχείς για την τέλεια εφαρμογή

Το υπέροχο με το grunge μακιγιάζ είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι τέλειο. Η ατημέλητη και «σκληρή» όψη είναι το ζητούμενο. Δεν χρειάζεται να επιμείνεις στην τέλεια συμμετρία ή να ανησυχείς αν τα eye looks δεν είναι ίδια. Το αποτέλεσμα πρέπει να φαίνεται ατημέλητο, σχεδόν αυθόρμητο.

Διατήρησε τα χρώματα ουδέτερα

Όταν ξεκινάς με το grunge look, καλό είναι να παραμείνεις σε ουδέτερους τόνους όπως ματ καφέ, μαύρο ή σκούρο μπλε. Απέφυγε τα glitter και δώσε προτεραιότητα σε ματ σκιές για ένα πιο αυθεντικό grunge αποτέλεσμα. Όταν αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, μπορείς να πειραματιστείς με άλλες αποχρώσεις, αλλά οι σκούροι, ουδέτεροι τόνοι είναι το βασικό στοιχείο αυτού του look.

Επέλεξε προϊόντα μακράς διάρκειας

Το τελευταίο που θέλεις είναι το δραματικό σου look να «λιώσει» κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας. Γι' αυτό, επέλεξε αδιάβροχο μολύβι ματιών και μάσκαρα με διάρκεια, για να διατηρήσεις το look σου φρέσκο όσο διαρκεί η μέρα. Χτίσε το look σου με πολλά στρώματα μάσκαρας για πιο έντονες βλεφαρίδες και δώσε ιδιαίτερη έμφαση στο να διατηρηθεί το αποτέλεσμα όλη την ημέρα και νύχτα.

{https://www.instagram.com/p/CzeaXvJK0if/}

Ακολουθώντας αυτά τα pro beauty tips, μπορείς να πετύχεις ένα εντυπωσιακό grunge makeup που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσεις ώρες μπροστά στον καθρέφτη. Πάρε έμπνευση από τις πασαρέλες και τους καλλιτέχνες της εποχής, και άφησε τη δημιουργικότητά σου ελεύθερη!

Τελευταία τροποποίηση στις 29.09.2024 - 22:11