"Δύο φίλοι συνομιλούν" στη Σαντορίνη

31.07.2014
Παναγιώτης Τέτσης- Λάμπρος Ορφανός «Χαλκογραφίες. Οι δύο φίλοι συνομιλούν», είναι η έκθεση που παρουσιάζεται στα Φηρά της Σαντορίνης από την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 στις 9.00 μμ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 21 χαλκογραφίες του Παναγιώτη Τέτση, από τη συλλογή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, και 21 χαλκογραφίες του Λάμπρου Ορφανού.
Παρά την στενή φιλία των δύο καλλιτεχνών για πρώτη φορά παρουσιάζονται έργα τους σε μία κοινή έκθεση.

«Με το ασπρόμαυρο βλέπεις περισσότερο από όσα με το χρώμα. Το χρώμα δε σε αφήνει να πας πιο πέρα. Όταν βλέπεις το ασπρόμαυρο μετέχεις περισσότερο, γίνεσαι πιο ενεργός, ανοίγουν τα φτερά της φαντασίας σου, συνεργάζεσαι κατά κάποιον τρόπο» είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Τέτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» (23/7/2008) ενώ με την ευκαιρία της Πανελλήνιας Έκθεσης Χαρακτικής το 1957, στην οποία συμμετείχε ο Λάμπρος Ορφανός με τρία χαρακτικά του έργα, ο σπουδαίος τεχνοκριτικός Άγγελος Προκοπίου έγραφε: "...Ο Ορφανός μας δίνει το μέτρο της ικανότητας ενός χαράκτη που το καλέμι του παίζει με αξιοθαύμαστη σιγουριά στο ακροβατικό κορδόνι της τεχνικής. Μαθητής του Γιάννη Κεφαλληνού και του Ρομπέρ Καμί δικαιώνει τις προσδοκίες των δασκάλων του με τις γνώσεις και το ταλέντο του".

Διάρκεια έκθεσης: 1 – 23 Αυγούστου 2014
Πνευματικό Κέντρο ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ, ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Πληροφορίες τηλ. 22860 23077