«Δώρα αγάπης» με τον τενόρο Mario Zeffiri

17.04.2015
Ένας από τους πλέον διακεκριμένους έλληνες πρεσβευτές της λυρικής τέχνης στο εξωτερικό, ο τενόρος Mario Zeffiri (Μάριο Τζεφίρι), επιστρέφει στην Αθήνα την Τετάρτη 22 Απριλίου (ώρα 8:30 μ.μ.) για ένα και μοναδικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο συνοδευόμενος από τον γερμανό πιανίστα Manuel Lange (Μάνουελ Λάνγκε).

Ο διάσημος έλληνας ερμηνευτής, ο οποίος διαπρέπει εδώ και χρόνια στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου, εμφανίζεται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος με μια νέα διάκριση στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του: τον τιμητικό τίτλο «Kammersänger» από τη Διεθνή Εταιρεία για την Υποστήριξη της Μουσικής, του Θεάτρου και της Τέχνης Europäische Kulturwerkstatt (έδρα: Βερολίνο). Έτσι, σε ολιγόλεπτη επίσημη τελετή μετά το πέρας της μουσικής βραδιάς, θα του απονεμηθεί το σχετικό δίπλωμα από τον Heiko Christian Reissig, Πρόεδρο του ΔΣ του γερμανικού πολιτιστικού φορέα, το συμβούλιο του οποίου απαρτίζεται από επιφανείς προσωπικότητες του λυρικού χώρου.

Το πρόγραμμα τιτλοφορείται Δώρα αγάπης (Liebesgeschenke), ηχογραφήθηκε πριν από δύο χρόνια (PRESTIGE CLASSICS VIENNA, 2013) και απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές, ενώ πρόσφατα η ηχογράφηση αυτή βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Στο ρεσιτάλ του Μάριο Τζεφίρι στο Μέγαρο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αριστουργηματικές μικρογραφίες για φωνή και πιάνο του Φραντς Λιστ και του Ρίχαρντ Στράους με θέμα την αγάπη. Θα προηγηθεί εισαγωγική ομιλία από τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη, στο πλαίσιο των ειδικών παρουσιάσεων που πραγματοποιούνται πριν από την έναρξη των συναυλιών για την εξοικείωση του κοινού με τη φωνητική μουσική δωματίου, τους συνθέτες και τους ερμηνευτές.

Για την καλύτερη κατανόηση του ποιητικού κειμένου των τραγουδιών, έχει προβλεφθεί προβολή υπερτίτλων.

Info:

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, 8:30 μ.μ.

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

Τιμές εισιτηρίων: 12 € (Ζώνη Β΄) και 20 € (Ζώνη Α΄).

Ειδικές τιμές: 5 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) και 8 € (Πολύτεκνοι, 65+).