Πέθανε ο μπασίστας των θρυλικών ABBA [photo+vds]

13.05.2015
Ο άνθρωπος που έπαιξε μπάσο στα «Dancing Queen» και «Money, Money, Money», αλλά και στις περιοδείες των ABBA σε όλη την διάρκεια της καριέρας τους έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών στην Στοκχόλμη.

«Ο φίλος μας, ο μπασίστας, κιθαρίστας και παραγωγός Rutger Gunnarsson έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στο σπίτι του στην Στοκχόλμη σε ηλικία 69 ετών». Έτσι αποχαιρετούν οι Abba με επίσημη ανακοίνωση τον συνάδελφο και στενό τους φίλο, Rutger Gunnarsson.

Πρόκειται για τον Σουηδό μουσικό πίσω από το μπάσο του συγκροτήματος καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας των ABBA και μάλιστα οι θιασώτες του μπάσου τον μνημονεύουν ιδιαιτέρως από τη συμμετοχή του στα hits, «Dancing Queen», «Knowing Me Knowing You» και «Money, Money, Money».

Εκτός από τους Abba o Gunnarsson είχε συνεργαστεί με την Celine Dion, τον Elton John και την Gwen Stefani. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Σουηδία και έχει τρία παιδιά.

Τα 4 μέλη των ABBA: Anni-Frid Lyngstad (ετών 69), Agnetha Fältskog (ετών 65), Ulvaeus (ετών 70), Andersson (ετών 68) δεν έχουν παίξει μουσική μαζί από το 1986.