Αυτοψία στο «Σταύρος Νιάρχος» πριν η... Νύχτα γίνει Μέρα! [photos]

09.06.2015
Σε λίγες μέρες το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος θα κάνει τη “Νύχτα Μέρα” και από τη δύση ως την ανατολή θα γεμίσει με ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Σε λίγες μέρες το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος θα κάνει τη “Νύχτα Μέρα” και από τη δύση ως την ανατολή θα γεμίσει με ταλαντούχους καλλιτέχνες. Παιδικά εργαστήρια, συναυλίες, djsets, διαλέξεις, συναντήσεις, σεμινάρια, όπερατικές ιστορίες, επιδαπέδιες παρτίδες σκάκι με τον Γκάρι Κασπάροφ, ολονύχτιες προβολές video art, αγώνας δρόμου, έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Μακρή με τίτλο “Ενσάρκωση” θα ζωντανέψουν το Κέντρο Πολιστισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τέσσερις ημέρες και νύχτες με την είσοδο ελεύθερη για όλους τους επικέπτες.

Οι 50 στο σύνολο τους εκδηλώσεις θα ξεκινούν απο νωρίς το απόγευμα θα απευθύνονται σε όλη την οικογένεια, βασίζονται στις τέσσερις θεματικές ενότητες Τέχνες, Άθληση, Βιωσιμότητα κι Εκπαίδευση και συνδέονται με το θεματικό πλαίσιο του Τέταρτου Διεθνούς για την Κοινωφελή Δράση που θα γίνει στις 25 και 26 Ιουνίου.

Το Κέντρο Επισκεπτών άνοιξε τις πόρτες του για δημοσιογράφους και φωτογράφους πραγματοποιώντας συνέντευξη τύπου για όσα θα συμβούν στο Πάρκο από τις 21 μέχρι τις 24 Ιουνίου ενώ στη συνέχεια μας έκαναν και ξενάγηση στο πάρκο, τους κήπους και τα εργοτάξια δίνοντας μας στοιχεία για την εξέλιξη των εργασιών σε όλους τους χώρους. Αυτό που κάνει αρχικά εντύπωση εκτός από την τεράστια έκταση του Κέντρου είναι το πόσο γρήγορα έχουν προχωρήσει όλα χωρίς καθυστερήσεις.

Το πάρκο θα είναι ανοιχτό για το κοινό μέχρι αργά, οι ποδηλάτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν βόλτες στον ποδηλατόδρομο, όσοι είναι φαν του στίβου θα έχουν το δικό τους γήπεδο και στα διαλείμματα θα κάνουν στάσεις στην καφετέρια λίγα μέτρα παρακάτω.

Τα κτήρια της Λυρικής (το στέγαστρο της θα είναι και την Εθνικής Βιβλιοθήκης δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα σε σημείο που να μπορεί να μπει κάποιος στους χώρους τους αλλά είναι στο στάδιο που σου δίνουν μια εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα, οι κήποι οι οποίοι έχουν κυρίως μεσογειακά φυτά και βότανα είναι κάτι παραπάνω απο εντυπωσιακοί και πρόκεται να φυτευθούν πολλοί θάμνοι και 1400 δέντρα.

Τριγύρω θα υπάρχουν επίσης λαχανόκηποι, παιδικές χαρές με διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά, συναυλιακός χώρος στον οποίο θα εμφανιστεί ο Διονύσης Σαββόπουλος την πρώτη μέρα του εορταστικού τετραημέρου και θα περικλύονται από ένα τεχνητο κανάλι με θαλασσινό νερό.

Το 2016 όπου θα είναι όλα έτοιμα έχει ακόμα πολλές μέρες μέχρι να φανεί στο ημερολόγιο οπότε μία βόλτα στις παραπάνω φωτογραφίες που κρατήσαμε, είναι μια πρώτη γεύση από πολυαναμενό Κέντρο του Ιδρύματος.

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου