Σε δύο... αδελφές το φετινό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»!

05.04.2016
Δύο ηθοποιοί θα μοιραστούν φέτος την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη ή μάλλον καλύτερα, δύο από τις Τρεις Αδελφές που αυτήν την περίοδο παρουσιάζονται στο Θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

Ο λόγος για τις Ιωάννα Παππά και Αλεξάνδρα Αϊδίνη που παρέλαβαν το βραβείο από την περσινή νικήτρια Λένα Δροσάκη. Η τρίτη εκ των αδελφών, η Λένα Παπαληγούρα, είχε τιμηθεί πριν τρία χρόνια για την ερμηνεία της με το αντίστοιχο βραβείο. Μάλιστα η Δροσάκη χαριτολογώντας είπε πως όπως και στο έργο του Τσέχωφ στο οποίο πρωταγωνιστούν, έχουν αδελφική σχέση, έτσι αδελφικά θα μοιραστούν και το βραβείο.

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη τιμήθηκε για το ρόλο της Μαρίνας στη «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ.Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, και η Ιωάννα Παππά για το έργο «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας – Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ.

Η φετινή τελετή είχε επετειακό χαρακτήρα, αφού φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» το οποίο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ. Να σημειωθεί επίσης, πως πρόκειται για την πρώτη φορά που το βραβείο απονέμεται σε δύο ηθοποιούς, μετά από ομόφωνη απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Υποψήφιες ήταν επίσης η Ηρώ Μπέζου για το έργο «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει» αγνώστου συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών 2015 και η Κίττυ Παϊταζόγλου για το «Λίλιομ» του Φέρεντς Μόλναρ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.