Μεσήλιξ ο Κερτ Κομπέιν; Ο frontman των Nirvana θα γινόταν 50 ετών [photos+vds]

20.02.2017
O Kurt Cobain, ο μεγαλύτερος rock star όλων των εποχών συμφωνα με το έγκριτο μουσικό site NME, ιδρυτής του συγκροτήματος Nirvana και χαρακτηριστικότερος εκπρόσωπος της μουσικής Grunge έβαλε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 27 ετών.

O Kurt Donald Cobain γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1967 στο Αμπερντίν της πολιτείας Ουάσιγκτον. Ο χωρισμός των γονιών του στην τρυφερή ηλικία των επτά χρόνων επέφερε δραματικές αλλαγές στον ψυχισμό του. Το ζωηρό και χαρωπό παιδί κλείστηκε στον εαυτό του και η μουσική ήταν μια διέξοδος. Στα δεκατέσσερά του άρχισε να μαθαίνει ακόρντα των AC/DC και Cars στην ηλεκτρική κιθάρα που του χάρισε ο θείος του. Πολύ γρήγορα αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει μουσικός και φόρτωσε τα μαθήματα στον κόκκορα.

Η επιτυχία δεν άργησε να χτυπήσει την πόρτα του Kurt Cobain. Με το συγκρότημά του «Nirvana» βρέθηκε στην πρωτοπορία του μουσικού κινήματος «grunge» στις αρχές της δεκαετίας του '90. Δημιούργησε ένα σκληρό, αλλά μελωδικό στιλ, που είχε απήχηση στη νεολαία της εποχής, την περίφημη «Generation X». Το 1991 οι πωλήσεις του άλμπουμ «Nevermind», που περιείχε τον ύμνο του συγκροτήματος «Smells like Teen Spirit», ξεπέρασαν τα 14 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ο εκπρόσωπος της αποκαλούμενης Generation X, που αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες, βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Σιάτλ, στις 8 Απριλίου 1994. Το άψυχο σώμα του Κομπέιν βρέθηκε στο σπίτι του στη λίμνη Ουάσινγκτον, από έναν ηλεκτρολόγο που είχε πάει εκεί για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας. Ο ηλεκτρολόγος νόμιζε πως ο Κομπέιν κοιμόταν, μέχρι τη στιγμή που είδε το όπλο που ήταν στραμμένο προς το πρόσωπο του.

Το σπαρακτικό σημείωμα που βρέθηκε έλεγε μεταξύ άλλων: «Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια». Η ιατροδικαστική έκθεση εκτιμά πως πέθανε έχοντας κάνει και χρήση ηρωίνης πριν αυτοπυροβοληθεί στις 5 Απριλίου 1994.

Διάβασε όλο το σημείωμα ...εδώ

Κάθε χρόνο στις 5 Απριλίου οι φανατικοί οπαδοί των Nirvana τιμούν τη μνήμη του με ολονυχτία στο Σιάτλ, την πόλη της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, που ο Cobain έβαλε στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.