Μικαέλα Δαρμάνη: «Να παραμείνεις ο εαυτός σου. Να μην χαθείς στην διαδρομή!» [συνέντευξη]

14.02.2017
Με την ψυχή των Πυξ Λαξ, Μπάμπη Στόκα και την Angelica Dusk θα βρεθεί η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, Μικαέλα Δαρμάνη από 23 Φεβρουαρίου, και για 4 παραστάσεις κάθε Πέμπτη, στο Hotel Ερμού.

Για να μας συστηθεί μουσικά η ταλαντούχα Μικαέλα Δαρμάνη επέλεξε κλασικά τραγούδια όπως το «Ας ερχόσουν για λίγο», «Ζητάτε να σας πω», «Τι είν' αυτό που λένε αγάπη» τα οποία και ερμήνευσε στον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Αγαπώ να θυμάμαι».

Όπως γνωρίζουν όσοι την ακολουθούν στα live της η Μικαέλα Δαρμάνη μουσικά είναι πολλά περισσότερα αφού με την ίδια ευκολία μπορεί να ερμηνεύσει Χατζηδάκι και Ξαρχάκο, Cesaria Evora και Tom Jones!

Έχει δηλώσει ότι ανακάλυψε τη μουσική... «τυχαία». Σπούδασε υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ιασμος» και παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια φωνητικής τοποθέτησης, θεωρίας και αρμονίας στο Πρότυπο Ωδείο 5/4. Η πρώτη της συνεργασία με τον σολίστα του μπουζουκιού Κώστα Παπαδόπουλο ήταν το εφαλτήριο για την μετέπειτα πορεία της.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη, στον Αγιο Γεώργιο συγκεκριμένα και έχει καταγωγή από τα Επτάνησα, με παππού κανταδόρο και φιλόμουση οικογένεια.

Μια μεγάλη γκάμα του ρεπερτορίου που την εκφράζει θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει στις εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσει στο πλευρό του Μπάμπη Στόκα στο Hotel Ερμού. Λίγο πριν ξεκινήσουν τις εμφανίσεις η Μικαέλα μας μίλησε για αυτή τη νέα συνεργασία:

Μικαέλα βάλε μας λίγο στο κλίμα εμφανίσεων που ετοιμάζεται. Τι να περιμένουμε από εσένα στο Hotel Ερμού;

Όπως κάθε φορά ο γνώμονας για τη επιλογή του ρεπερτορίου είναι να πω τραγούδια που θα αγγίξουν το συναίσθημα και θα περιέχουν αλήθεια. Να χαρούμε με αυτά, να νοσταλγήσουμε, να πονέσουμε, να λυτρωθούμε. Αλλά πάνω απ'όλα να νιώσουμε! Στο συγκεκριμένο live θα ακούσετε τραγούδια αγαπημένα που λέω στα live μου και θα κινηθούμε και σε πιο λαϊκά μονοπάτια…



Πώς νιώθεις για τη συνεργασία σου με το Μπάμπη Στόκα;

Αισθάνομαι ευλογημένη και τυχερή. Είναι μια φωνή που θαυμάζω ,ένας καλλιτέχνης μοναδικός. Ένας ξεχωριστός ερμηνευτής που μιλάει στην ψυχή μου και με συγκινεί πάντα με την ερμηνεία του.



Πες μας μια συμβουλή που σου έχει δώσει…

Μουσικά κάθε στιγμή μαζί του είναι και ένα μάθημα. Οι συμβουλές του σε αυτό το επίπεδο με έχουν βοηθήσει πολύ. Το πιο σημαντικό όμως μάθημα το παίρνω από το χαρακτήρα του. Είναι ένας άνθρωπος «ζεστός», απλός και τίποτα στη συμπεριφορά του δε μαρτυρά όλα αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα του. Είναι αληθινός και επάνω και κάτω από την σκηνή. Πολύ σπουδαίο μάθημα. Αυτό το θαυμάζω πολύ και το θεωρώ μεγάλο επίτευγμα. Να παραμείνεις ο εαυτός σου. Να μην χαθείς στην διαδρομή...


Τι να περιμένουμε από σένα δισκογραφικά;

Είμαι στο στούντιο, κάνω ακροάσεις τραγουδιών ακούω υλικό και έχω ήδη ξεκινήσει να ηχογραφώ κάποια από αυτά. Αυτή τη φορά ψάχνω τραγούδια με σημερινό ήχο και με πιο ηλεκτρική ενορχήστρωση. Είναι κάτι το οποίο το κάνω εδώ και κάποια χρόνια στις ζωντανές μου εμφανίσεις και ήρθε η ώρα να το μεταφέρω και στη δισκογραφία με καινούργια τραγούδια. Αισθάνομαι έτοιμη να κάνω αυτό το επόμενο βήμα.

Για την ακρίβεια…ανυπομονώ!

Ακούστε την Μικαέλα:

Info:

Ο Μπάμπης Στόκας για 4 παραστάσεις
Από Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και κάθε Πέμπτη
Hotel Ερμού, Ερμού 152, Γκάζι
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ με ποτό
Πληροφορίες: 210-3463003