"Μπαμπά Μην Ξαναπεθάνεις... Παρασκευή" στο θέατρο Ήβη!

17.11.2004
Το θέατρο Ήβη υποδέχεται το κωμικό έργο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, "Μπαμπά Μην Ξαναπεθάνεις... Παρασκευή". Πρόκειται για μία φαρσοκωμωδία πού χαρίζει άφθονο γέλιο, όπως τότε με τις παλιές ελληνικές ασπρόμαυρες ταινίες, αφού και οι δύο συγγραφείς ξέρουν πως να μιλούν στην καρδιά του κοινού.
Το θέατρο Ήβη υποδέχεται το κωμικό έργο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, "Μπαμπά Μην Ξαναπεθάνεις... Παρασκευή".

Πρόκειται για μία φαρσοκωμωδία πού χαρίζει άφθονο γέλιο, όπως τότε με τις παλιές ελληνικές ασπρόμαυρες ταινίες, αφού οι συγγραφείς ξέρουν πως να μιλούν στην καρδιά του κοινού.

Οπως είπαν και οι συγγραφείς ..."μη φανταστείτε τίποτα περίεργο, μια απλή φάρσα είναι, μια μαύρη κωμωδία σκαρώσαμε, μπας και σκάσει κανένα χαμόγελο. Έρχεται και δύσκολος χειμώνας, μη μας πάρει από κάτω".

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Ο πατέρας σας πέθανε ξαφνικά και εσείς πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι την ιδιαίτερη του πατρίδα για την κηδεία. Φτάνετε στο πατρικό σας και αντί να τρέχετε για τις προετοιμασίες της ταφής, σας τηλεφωνεί ο εκδότης σας -προϊστάμενος- για τις εκκρεμότητες που αφήσατε. Την ώρα της τελετής σας τηλεφωνούν επίσης οι συνεργάτες σας και ζητούν λύσεις στα προβλήματα που αφήσατε για να πάτε στην κηδεία του μπαμπά σας. Απαντάτε στα τηλεφωνήματα δίνοντας λύσεις ενώ η ταφή συνεχίζεται και εσείς πονάτε και κλαίτε. Πως θα νιώθατε με όλα αυτά; Μην βιαστείτε να απαντήσετε γιατί ακόμα δεν γνωρίζετε την πιο extreme λεπτομέρεια... Ο μπαμπάς δεν έχει πεθάνει και έχει και "στενές" επαφές με έναν αρχαιολόγο

Oι συγγραφείς μιλώντας για την κωμωδία εξηγούν ότι το θέμα αρχικά μοιάζει μακάβριο και το όλο στόρι γενικότερα, επειδή, όπως λένε, έχουν πλησιάσει επικίνδυνα τη μεταβατική ηλικία των 40 και κάτι. Και νιώθουν το "συννεφάκι" του θανάτου να τους έχει επισκεφτεί. Έτσι μια ιδέα μαυρίλας τους καταβάλει και τι άλλο μπορούσαν να κάνουν για να το ξορκίσουν; Απλά να γράψουν αυτήν τη κωμωδία

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Αλέξης Φούκος
Μουσική: Νίκος Βεντουράτος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπιλής
Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Χρύσα Ρώπα, Κώστας Κόκλας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Βίλμα Τσακίρη, Κωνσταντία Χριστοφορίσου, Παντελής Καναράκης, Σοφία Μουτίδου, Χρήστος Τριπόδης, Χρήστος Ξηρογιάννης.

Παραστάσεις:
Βραδινή: Πέμπτη/ Παρασκευή/ Σάββατο/ Κυριακή : 21.15
Απογευματινή: Σάββατο (λαϊκή)/ Κυριακή: 18.00
Ενδιάμεση: Τετάρτη μόνο στις 20.00

Εισιτήρια:
Πλατεία: 23 ευρώ
ΛαΙκή: 17 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρω
Στην βραδινή του Σαββάτου: 24 ευρώ
Προσφορά της Πέμπτης για θεατές κάτω των 25 και άνω των 65 ετών: 15 ευρώ