Αστέριος Τσίκρας, Μάτζικ, θα πει μαγεία

04.05.2001
Τι περισσότερο θα ήθελε ένας δεκατριάχρονος μαθητής από το να έχει τον αγαπημένο του ήρωα - ντετέκτιβ, σύντροφό του στην καθημερινή του ζωή; Το πρωί πηγαίνει σχολείο. Τα βράδια διαβάζει τις περιπέτειες του αόρατου ντεντέκτιβ Ματζ Ο' Μπράιαν, έχοντας για προκάλυμμα τα εξώφυλλα των σχολικών βιβλίων. Μαζί με τον αγαπημένο του ήρωα περιπλανάται από το μουντό Λονδίνο, στο υγρό Άμστερνταμ και στις μεγάλες λεωφόρους της Μαδρίτης. Μαζί του και ο μικροκαμωμένος συμμαθητής του με την ακαταμάχητη ομιλία - τονίζει όλες τις λέξεις στη λήγουσα.
Τι περισσότερο θα ήθελε ένας δεκατριάχρονος μαθητής από το να έχει τον αγαπημένο του ήρωα - ντετέκτιβ, σύντροφό του στην καθημερινή του ζωή;
Το πρωί πηγαίνει σχολείο. Τα βράδια διαβάζει τις περιπέτειες του αόρατου ντεντέκτιβ Ματζ Ο' Μπράιαν, έχοντας για προκάλυμμα τα εξώφυλλα των σχολικών βιβλίων. Μαζί με τον αγαπημένο του ήρωα περιπλανάται από το μουντό Λονδίνο, στο υγρό Άμστερνταμ και στις μεγάλες λεωφόρους της Μαδρίτης. Μαζί του και ο μικροκαμωμένος συμμαθητής του με την ακαταμάχητη ομιλία - τονίζει όλες τις λέξεις στη λήγουσα.
Η αντίδρασή του στην ανιαρή οικογενειακή ζωή του θα είναι η δημιουργία μιας δεύτερης φανταστικής ζωής. "Είχα πολύ έντονη την αίσθηση, όπως επίσης και τον τρομακτικό φόβο πως αν πατούσα ένα αόρατο τηλεκοντρόλ θ' άλλαζα κανάλι, παύοντας έτσι να παρακολουθώ τους γονείς μου που βαριόντουσαν αφόρητα ο ένας τον άλλον, λίγο μετά τις 07.30 το πρωί, σε μια κουζίνα που άρχιζε να έχει τη θερμοκρασία καταψύκτη σε φουλ λειτουργία".
Οταν ο έφηβος γίνεται μάρτυρας της απιστίας του αδιάφορου πατέρα του, θα επιλέξει να "βάλει" στη ζωή του τον ήρωά του Ματζ. Μιλάει μαζί του, τον συμβουλεύεται, ο ανίκητος Ματζ είναι πάντα παρών. Ολοι οι άνθρωποι της πραγματικής του ζωής θα "παίζουν" τους ρόλους των αγαπημένων του ηρώων. Πώς θα εξελιχθεί η σχέση της φιλότεχνης μητέρας του, Λαίδης Άσκουιθ με τον πατέρα του, Τζόναθαν και της ερωμένης του που φορά το άρωμα "αμαρτία" της Ντόροθυ;
Στο μαγευτικό φινάλε πρωταγωνιστούν ο ίδιος, οι γονείς του, ο Μάτζικ, ένα ζεύγος λόρδων, μια ξανθιά ερωμένη, ο θεατρόφιλος εραστής, η συμμορία των καθαρμάτων, μια ομάδα αστυνομικών, ένας τηλεβόας και μια διμοιρία ελεύθερων σκοπευτών.
Το πρώτο βιβλίο του Αστέριου Τσίκρα παραπαίει ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα ενός εφήβου. Γραμμένο απλά, κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη που ανυπομονεί να δει την κατάληξη των πράξεων του διδύμου εφήβου - ντεντέκτιβ Ματζ.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα : Ο Αστέριος Τσίκρας γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1962, σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τώρα ζει μόνιμα στην Αθήνα.
Συνεργάστηκε σε σενάρια ταινιών μικρού μήκους, έγραψε κείμενα για το τηλεοπτικό μαγκαζίνο πληροφορικής "Infoχώρα" και άρθρα για το περιοδικό Σινεμά. Τρία θεατρικά του έργα βραβεύτηκαν από το ΥΠ.ΠΟ.

Εκδόσεις Ωκεανίδα
Τίτλος : Μάτζικ, θα πει μαγεία
Συγγραφέας: Αστέριος Τσίκρας
Σελίδες: 292
ISBN: 960-410-187-0