''Ελλοπία'' και ελληνική παράδοση

11.05.2001
Για τους λάτρεις του παραδοσιακού αλλά και τους νέους γευσιγνώστες η ταβέρνα Ελλοπία στο Χαλάνδρι αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς. Η ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα της αίθουσας το χειμώνα, μεταφέρεται στη δροσερή φιλόξενη αυλή, η οποία είναι ό,τι πρέπει για τις βραδινές καλοκαιρινές συναθροίσεις.Τραπεζάκια έξω σε έναν πλακόστρωτο κήπο πλημμυρισμένο με δέντρα και λουλούδια αποτελούν μια πολύ καλή πρόταση για τη βραδινή εξοδο για φαγητό.
Για τους λάτρεις του παραδοσιακού αλλά και τους νέους που θέλουν να γνωρίσουν γνήσεις ελληνικές γεύσεις, η ταβέρνα Ελλοπία στο Χαλάνδρι αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς. Η ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα της αίθουσας το χειμώνα μεταφέρεται στη δροσερή φιλόξενη αυλή το καλοκαίρι, η οποία είναι ό,τι πρέπει για τις βραδινές καλοκαιρινές συναθροίσεις. Τραπεζάκια έξω σε έναν πλακόστρωτο κήπο πλημμυρισμένο με δέντρα και λουλούδια αποτελούν μια πολύ καλή πρόταση για τη βραδινή εξοδο για φαγητό.
Αναφορικά με τις γεύσεις, ο κατάλογος της Ελλοπίας συνιστά ένα μωσαϊκό από διάφορα πιάτα, εμπνευσμένα από την ελληνικη παραδοσιακή κουζίνα και πάντα φτιαγμένα με μεράκι από χέρια μαστόρικα. Από τα ορεκτικά ξεχωρίσαμε τις φλογέρες-με τυρί που λιώνει-, τα μανιτάρια στα κάρβουνα, το τυροκολοκύθι φούρνου αλλά και τη μελιτζάνα γεμιστή. Προχωρώντας στα κυρίως πιάτα, η Ελλοπία προσφέρει ποικιλία από κρέατα της ώρας, κατσικάκι μαγειρευτό με λαδορίγανη, ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάστε τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού ''το μπιφτέκι με σος ροκφορ ή με ντοματα''. Από τα επιδόρπια, μπορείτε να διαλέξετε κάποιο από τα παραδοσιακά γλυκά που υπάρχουν στον κατάλογο της Ελλοπίας.
Το πλούσιο δείπνο σας μπορείτε να συνοδέψετε με καλό κρασί παραγωγής των ιδιοκτητών της ταβέρνας ή να διαλέξετε κάποιο κρασί από τις επιλογές του μαγαζιού.
Αν το ζητούμενο σας είναι το καλό φαγητό και η φιλική ατμόσφαιρα, τότε η Ελλοπία θα πρέπει να είναι σίγουρα μέσα στις επιλογές σας.
Ελλοπία: Αριστοτέλους 84 Χαλάνδρι
Τηλέφωνο :6813787
Τιμή κατ' άτομο : 4-5.000