Σαμπάνια για την Φέιθ Ασερ

06.08.2001
Το αστυνομικό μυθιστόρημα του Ρεξ Στάουτ, "Σαμπάνια για τη Φέιθ Ασερ", είναι μια από τις νέες καλοκαιρινές προτάσεις των Εκδόσεων Καστανιώτη για τους φίλους του είδους. Ο Στάουτ παρουσίασε την πρώτη περιπέτεια με ήρωα τον ντετέκτιβ Γουλφ το 1934. Εκτοτε και μέχρι το 1975 όπου πέθανε, έγραψε 72 ιστορίες με πρωταγωνιστές το δίδυμο Γουλφ - Γκούντγουιν. Η επιτυχία στο χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας τον καθιέρωσε ως έναν από τους γνωστότερους συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος.
Το αστυνομικό μυθιστόρημα του Ρεξ Στάουτ, "Σαμπάνια για τη Φέιθ Ασερ", είναι μια από τις νέες καλοκαιρινές προτάσεις των Εκδόσεων Καστανιώτη για τους φίλους του είδους.
Ο Στάουτ παρουσίασε την πρώτη περιπέτεια με ήρωα τον ντετέκτιβ Γουλφ το 1934. Εκτοτε και μέχρι το 1975 όπου πέθανε, έγραψε 72 ιστορίες με πρωταγωνιστές το δίδυμο Γουλφ - Γκούντγουιν. Η επιτυχία στο χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας τον καθιέρωσε ως έναν από τους γνωστότερους συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος.
Στο "Σαμπάνια για τη Φέιθ Ασερ" οι δυο ντετέκτιβς αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν μια υπόθεση που φαινομενικά φαίνεται απλή. Μια νεαρή κοπέλα πεθαίνει στη διάρκεια ενός δείπνου που παραθέτει μια πλούσια οικογένεια της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης, μπροστά στα μάτια του Αρτσυ Γκούντγουιν που είναι επίσης προσκεκλημένος. Όλοι, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, θεωρούν ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Πράγμα όμως που βρίσκει αντίθετο τον νεαρό ντετέκτιβ, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι η νεαρή δολοφονήθηκε. Από αυτό το σημείο ξεκινάει η πλοκή του βιβλίου με το συγγραφέα να ακολουθεί το γνωστό τρόπο γραφής του.
Ενα κλασσικό αστυνομικό μυθιστόρημα στο οποίο συναντάμε όλες τις χαρακτηριστικές φιγούρες: ο αστυνομικός επιθεωρητής, οι μάρτυρες, οι ύποπτοι και φυσικά οι ντετέκτιβς. Η δράση περνά σε δεύτερο ρόλο δίνοντας το προβάδισμα στην παρατηρητικότητα, τα λογικά συμπεράσματα και φυσικά την έρευνα για κίνητρα - συσχετισμούς. Μεθοδικά με τη διάνοια του ο Γουλφ και με τον ενθουσιασμό του ο Γκούντγουιν, πλησιάζουν στην εύρεση εκείνης της άκρης ώστε να ξετυλίξουν το μπερδεμένο κουβάρι μιας θολής υπόθεσης μυστηρίου.

Εκδόσεις Καστανιώτη
Τίτλος : Σαμπάνια για τη Φέιθ Ασερ
Συγγραφέας: Ρεξ Στάουτ
Μετάφραση : Κώστας Θεολόγου
Σελίδες : 211
ISBN: 960-03-2824-2

Κωνσταντίνος Μποζινάκης