Ιρλανδέζικοι ρυθμοί στο Coronet!

18.12.2007
Το θέατρο Coronet παρουσιάζει την μουσικο - χορευτική παράσταση «The Rhythms of Ireland» από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Σαρωτικοί Ιρλανδέζικοι και Κέλτικοι ρυθμοί σας καλούν σε ένα ταξίδι στην καρδιά και την ψυχή της Ιρλανδίας.
Τι: The Rhythms of Ireland
Πότε: Παρασκευή 25 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου
Που: Coronet

Το θέατρο Coronet παρουσιάζει την μουσικο - χορευτική παράσταση «The Rhythms of Ireland» από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Σαρωτικοί Ιρλανδέζικοι και Κέλτικοι ρυθμοί σας καλούν σε ένα ταξίδι στην καρδιά και την ψυχή της Ιρλανδίας.

Μετά την πολύ επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία, οι 18 χορευτές και μουσικοί της Ιρλανδίας, «The rhythms Of Ireland», κάνουν πρεμιέρα με το εντυπωσιακό και ολοζώντανο σόου τους στο κοινό της Αθήνας στο Coronet.

Το «The rhythms Of Ireland» είναι η φωνή και η ψυχή της Ιρλανδίας. Η ζωντανή μουσική και οι εξαίρετοι, γεμάτοι πάθος χορευτές κάνουν το σόου το πιο ξεσηκωτικό και εμπνευσμένο της εποχής μας, που έχει μαγέψει πάνω από 2.000.000 θεατές παγκοσμίως. Με απαράμιλλη ποιότητα, η ανόθευτη θεαματική παράστασή τους συνδυάζει τα πανάρχαια έθιμα του Ιρλανδικού χορού και μουσικής με το άψογα χορογραφημένο σύγχρονο Ιρλανδικό σόου.

Ο κορυφαίος θίασος του Rhythms of Ireland συνυφαίνει ζωντανές μελωδίες και ρυθμικό χορό στον παλμό της πλούσιας μουσικής κληρονομιάς της Ιρλανδίας και σας ταξιδεύει στην καρδιά της ζωντανής κελτικής παράδοσης.

H ολοζώντανη μουσική ταξιδεύει το κοινό σε όλη την γκάμα της παραδοσιακής Ιρλανδικής μουσικής, από τα γρήγορα jigs και reels του βιολιού, τον Ιρλανδικό αυλό, το ακορντεόν, και την κιθάρα μέχρι τους συναισθηματικούς ήχους της γκάιντας και του bodran, (Ιρλανδικό τουμπελέκι), ενώ παράλληλα παρακολουθούμε χορό step dance με τις χαρακτηριστικές ιρλανδέζικες κλακέτες.

Οι πρωταθλητές χορευτές του θιάσου και οι παθιασμένοι μουσικοί με επικεφαλής τον Michael Donnellan πλάθουν ένα μαγευτικό μουσικο - χορευτικό σόου και στο τέλος της βραδιάς ο εκρηκτικοί Κέλτες έχουν μεταδώσει το πάθος και τον ενθουσιασμό τους σε όλο το κοινό.

Παρόλο που η παράσταση «The rhythms Of Ireland» ιδρύθηκε το 1998, το παραδοσιακό τραγούδι Sean Nos έχει της ρίζες του στο 1600. Ο όρος sean nos στα Ιρλανδικά (gaelic) σημαίνει ‘παλαιός τρόπος’. Οι ζωντανές μελωδίες και ο ρυθμικός χορός στον παλμό της πλούσιας μουσικής κληρονομιάς της Ιρλανδίας και της Κέλτικης παράδοσης κάνει την παράσταση μοναδική.

Αστέρια της, ο David Moore, πρωταγωνιστής του Riverdance (2005-2006), ο Anthony Street, πρωταγωνιστής του Lord of the Dance (2003-2007) και η Michelle Lawrence, εννιά φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταγωνίστρια του Magic of the Dance μαζί με 12 εξαιρετικούς χορευτές παγκόσμιας εμβέλειας.

Χορογράφος είναι ο φημισμένος Michael Donnellan, τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Ιρλανδικό Χορό και πρώην πρωταγωνιστής του Riverdance και του Lord of the Dance. Επίσης σκηνοθέτησε την επιτυχία Magic of the Dance.

Η μουσική διεύθυνση είναι του πέντε φορές πρωταθλητή Martin O’Connell και του Thomas Johnston. Κατευθείαν από της ακτές του Gallway και Killarney στο Dublin, αυτά τα δύο φημισμένα ταλέντα συνοδεύει η μπάντα των 6 μουσικών γνωστών από σόου όπως Ragus και Riverdance.

*Θα ακολουθήσει περιοδεία στην Ελλάδα μέχρι και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίο.