Παράταση για την έκθεση στο Μέγαρο!

18.12.2007
Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου παίρνει παράταση η έκθεση «Κλιμτ, Σίλε, Κόκοσκα και η Εποχή τους» με αριστουργήματα από το μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης. Ο λόγος απλός: οι πάνω από 40.000 επισκέπτες σε λιγότερο από δύο μήνες απέδειξαν ότι πρόκειται για μία έκθεση σημαντική που καταφέρνει να δώσει μία πλήρη εικόνα της «αυστριακής άνοιξης», του κινήματος που επηρέασε καθοριστικά την εξέλιξη του μοντερνισμού αλλά και μία έκθεση που μυεί τα παιδιά με ουσιαστικό τρόπο στον κόσμο της τέχνης μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος που παρουσιάζει.
Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου παίρνει παράταση η έκθεση «Κλιμτ, Σίλε, Κόκοσκα και η Εποχή τους» με αριστουργήματα από το μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης.

Ο λόγος απλός: οι πάνω από 40.000 επισκέπτες σε λιγότερο από δύο μήνες απέδειξαν ότι πρόκειται για μία έκθεση σημαντική που καταφέρνει να δώσει μία πλήρη εικόνα της «αυστριακής άνοιξης», του κινήματος που επηρέασε καθοριστικά την εξέλιξη του μοντερνισμού αλλά και μία έκθεση που μυεί τα παιδιά με ουσιαστικό τρόπο στον κόσμο της τέχνης μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος που παρουσιάζει.

Η Έκθεση παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα περίπου 70 έργα 19 δημιουργών-εκπροσώπων του καλλιτεχνικού αυτού κινήματος.
Την επιμέλεια της Έκθεσης που εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς δραστηριοτήτων Megaron Plus, υπογράφει η κριτικός Τέχνης Έφη Ανδρεάδη.

Το κύριο σώμα των εκθεμάτων της Έκθεσης που καλύπτει χρονικά την περίοδο από το τέλος του 19ου αιώνα έως τη δεκαετία του ’20 προέρχεται από τη Συλλογή Ρούντολφ Λέοπολντ.
Η παγκοσμίως γνωστή για τη μοναδική ποιότητα των έργων της συλλογή στεγάζεται στο περίφημο μουσείο που κτίσθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό στο νέο Museum Quartier της Βιέννης, το Μουσείο Λέοπολντ, που κατέχει σήμερα τη σπουδαιότερη και πλουσιότερη συλλογή έργων του Έγκον Σήλε παγκοσμίως, καθώς και έργα κορυφαίων αυστριακών καλλιτεχνών του 20ού, αλλά και του 19ου αιώνα.

Με μεγάλη επιτυχία λειτούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης με αποτέλεσμα να συμπληρωθούν όλες οι ώρες ξεναγήσεως μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου οπότε και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. Πλήθος μαθητών ξεναγήθηκαν στην έκθεση από ειδικά εκπαιδευμένους εμψυχωτές. Τα παιδιά μέσα από ειδικά έντυπα με ερωτήσεις και παιχνίδια είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και το έργο τους αλλά και να αναπτύξουν δημιουργικά την φαντασία τους. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τους Κλιμτ, Σήλε και Κόκοσκα, τα έργα και την εποχή τους στον συνοδευτικό κατάλογο της έκθεσης, ο οποίος εκδόθηκε με χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και στοιχίζει €20.

Κυκλοφορούν επίσης αναμνηστικές αφίσες της έκθεσης που κοστίζουν 5€ από τα έργα του Έγκον Σήλε Ξαπλωμένη γυναίκα, 1917 και Αυτοπροσωπογραφία με σκυμμένο κεφάλι, 1912.

Η Έκθεση που άνοιξε τις πόρτες της στις 23 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης κατά την περίοδο των εορτών είναι οι ακόλουθες: 19-23/12: 10.00π.μ.- 8.30μ.μ.
24 & 25/12: κλειστά
26/12: 7.00-8.30μ.μ.
27-30/12: 10.00π.μ.- 8.30μ.μ.
31/12 & 1/01: κλειστά
2-6/1:10.00π.μ.- 6μ.μ.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 6 € (γενική είσοδος) και 3 € (φοιτητικά/παιδικά), ενώ έχει προβλεφθεί ειδική τιμή για όσους επιθυμούν να την επισκεφθούν οικογενειακά (10 €).