Επικίνδυνες Παρέες

02.07.2010
Ο μυστικός πράκτορας Ρόι γνωρίζεται με τη γοητευτική Τζουν στη διάρκεια μιας πτήσης. Ξαφνικά όλα θα αλλάξουν στις ζωές τους, καθώς μέσα από αναπάντεχες καταστάσεις και περιπετειώδεις στιγμές, ο ριψοκίνδυνος Ρόι θα βρεθεί μπλεγμένος στα δίχτυα του έρωτα και η Τζουν, αν και γυναίκα της διπλανής πόρτας, θα βιώσει τις πιο περίεργες καταστάσεις της ζωής της.

"Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για μένα, που έχω σκηνοθετήσει τόσο κωμωδίες όσο και δράματα, ήταν να μην μοιάζει η νέα μου ταινία σαν ένα φιλμ του Τζέιμς Μποντ. Θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο ευφάνταστο" τάδε έφη ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέιμς Μάνγκολντ.

Μην τον πιστέψετε στιγμή καθώς οι "Επικίνδυνες Παρέες" είναι μια ταινία προσωποκεντρική που περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από έναν υπερπράκτορα που χωρίς την παραμικρή βοήθεια καταφέρνει να αποδεκατίσει ολόκληρες στρατιές αντιπάλων. Ταυτόχρονα καταφέρνει να αποφεύγει συνεχώς το συννεφάκι που τον ακολουθεί και βρέχει σφαίρες διαρκώς πάνω απ’ το κεφάλι του. Ακόμη και αν κάποια τον πετύχει, αναρρώνει σε χρόνο dt καθώς όλοι γνωρίζουμε πως ο Τομ Κρουζ είναι από γερή πάστα και δεν μασάει από τέτοια. Στο τέλος ο ήρωας μας αφού εξουδετερώσει εγκληματίες και διεφθαρμένους πράκτορες για τα μάτια μιας μπαταρίας (!) ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη της C.I.A. και παίρνει το ξανθό κορίτσι όπου μαζί εξαφανίζονται σε μια εξωτική παραλία. Όλα τα παραπάνω γυρισμένα με φόντο διάφορα μέρη του κόσμου όπου οι άτυχοι πρωταγωνιστές αναγκάζονται να διαμένουν σε σουίτες στην Βιέννη ή σε γραφικές βίλες στην Σεβίλλη. Σας θύμισε τον πράκτορα 007 και τις "Επικίνδυνες Αποστολές"; Κακόβουλα σχόλια...

Οι λάτρεις του είδους θα απολαύσετε τις υπεράριθμες σκηνές δράσεις και τον καταιγιστικό τους ρυθμό ενώ σε γενικές γραμμές οι ταινία κινείται στις διδαχές της περιπέτειας με δόσεις ψευδορομάντζου και ανέμπνευστου χιούμορ αντίστοιχων ταινιών που προηγήθηκαν μέσα στη χρονιά όπως το "Killer".

Κωστής Θεοδοσόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ