Σε Βλέπω ΙΙΙ

01.04.2007
Ο καρκινοπαθής Τζίγκσο βάζει τη νέα του βοηθό να απαγάγει μια γιατρό και να την αναγκάσει να του κάνει την απαραίτητη επέμβαση για να μείνει ζωντανός.

Ο καρκινοπαθής Τζίγκσο βάζει τη νέα του βοηθό να απαγάγει μια γιατρό και να την αναγκάσει να του κάνει την απαραίτητη επέμβαση για να μείνει ζωντανός.

Εκείνοι που ένιωσαν πως το δεύτερο Σε Βλέπω, αντί να τους δώσει εξηγήσεις για το πρώτο, τους μπέρδεψε ακόμη περισσότερο, θα βρουν εδώ, στην υποτιθέμενη ολοκλήρωση (και λέμε υποτιθέμενη γιατί ήδη προετοιμάζεται το τέταρτο μέρος...) του δημοφιλούς μύθου φρίκης, τις απαντήσεις που έψαχναν.

Ποιος, λοιπόν είναι ο καθ' όλα μεθοδικός και πειθαρχημένος μέσα στην κρανιακή του κάψα Τζίγκσο και ποια η σχέση του με την Αμάντα, τη μαθητευόμενή του από τους αρχικούς κιόλας φόνους, όπως μας πληροφορούν τα φλας μπακ;

Δραματικό όχημα στη λύση «του μυστηρίου» είναι όχι μόνο η απαγωγή μιας γιατρού, που υποχρεώνεται να χειρουργήσει τον άρρωστο εγκληματικό εγκέφαλο, αλλά και η πρό(σ)κληση ενός χαροκαμένου πατέρα σ' ένα αποτρόπαιο -τι άλλο- παιχνίδι εκδίκησης και βασανιστηρίων.

Κάπου εδώ, ανάμεσα στις δύο (άμεσα σχετιζόμενες τελικά) παράλληλες δράσεις, εμείς θα πρέπει να πιστέψουμε ότι ο Τζίγκσο τα οργανώνει όλα αυτά μόνο και μόνο για να αποδείξει την αξία της ζωής! Ο ίδιος, άλλωστε, δεν πιστεύει στο φόνο και μισεί τους δολοφόνους, όπως ομολογεί σε μια σκηνή του φιλμ. Δεν πειράζει, σου λένε οι αδιάκριτοι, άξεστοι, ηδονιστικά σαδιστές συντελεστές, πιστεύουμε εμείς. Πάρε, λοιπόν, να χεις αίμα και πύον με τη σέσουλα. Τσάμπα είναι.

ΡΟΜΠΥ ΕΚΣΙΕΛ