CΑSΑΝΟVΑ

13.04.2007
Για να κερδίσει την όμορφη και δυναμική Φραντσέσκα, ο Καζανόβα, ο διαβόητος Βενετσιάνος εραστής, πρέπει πρώτα να ξεφύγει από την Ιερά Εξέταση.

Για να κερδίσει την όμορφη και δυναμική Φραντσέσκα, ο Καζανόβα, ο διαβόητος Βενετσιάνος εραστής, πρέπει πρώτα να ξεφύγει από την Ιερά Εξέταση.

Χωρίς το «λάσο» του Ανγκ Λι να τον συγκρατεί, ο Χιθ Λέτζερ είναι κομματάκι Τζόνι Ντεπ: ένας γόης όμορφος, ευγενικός, αλλά αμετανόητα σκανδαλιάρης, που αφήνει το μισομεθυσμένο βλέμμα του να κρύβει τα αστραπιαία αντανακλαστικά του και τα μασημένα φωνήεντα να παραπλανούν για τις αληθινές του προθέσεις. Ο Λάσε Χάλστρομ επιτρέπει σ' αυτό το υπερτροφικό παιδί να κάνει το κομμάτι του μέσα στον τακτοποιημένο κόσμο των ενηλίκων- όπως περίπου του το επέτρεπε ο Τέρι Γκίλιαμ στους Αδελφούς Γκριμ - και καθόλου τυχαία. Ξέρει ότι η πληθωρική, παιχνιδιάρικη παρουσία του, που δίνει διαστάσεις σχεδόν μπουφονικές στην εικόνα του ατσαλάκωτου γυναικοκατακτητή, είναι το πιο ισχυρό «αντίδοτο» στη δική του σκηνοθετική αρτηριοσκλήρωση - η μόνη αληθινή «κίνηση» στα ανέμπνευστα, βαριεστημένα πλάνα του. Δεν είναι όμως μονάχα ο πρωταγωνιστής καλύτερος του σκηνοθέτη σ' αυτήν την επιλεκτική ψευδοβιογραφία. Είναι το σύνολο του τεχνικού επιτελείου και του βοηθητικού καστ. Ολοι τους γεμάτοι όρεξη να μετατρέψουν τα αριστοκρατικά σαλόνια σε χαώδεις παιχνιδότοπους. Ολοι, εκτός από τον Χάλστρομ. Που είναι ο Μπλέικ Εντουαρντς όταν τον χρειάζεσαι;

ΡΟΜΠΥ ΕΚΣΙΕΛ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ