Ζωντανοί Εφιάλτες από τις ιστορίες του Στίβεν Κινγκ

21.05.2007
O Στίβεν Κινγκ αποτελούσε πάντα μια καλή λύση για τους ανθρώπους με τα κοστούμια στους τηλεοπτικούς σταθμούς, όταν οι ιδέες για την καινούργια τηλεοπτική σεζόν έδειχναν να στερεύουν.

(Μέρος Πρώτο, Μέρος Δεύτερο)

Εδώ οι ιθύνοντες του ΤΝΤ ανέθεσαν σε οχτώ σκηνοθέτες να μεταφέρουν στην οθόνη ισάριθμες ιστορίες του σε μια τηλεοπτική ανθολογία που, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, φέρνει στο νου το «Τwilight Ζone».

Με το ύφος να διαφέρει από το ένα επεισόδιο στο άλλο και τον τόνο να ξεκινά από χιουμοριστικός για να καταλήξει ξεκάθαρα τρομακτικός, είναι σαφές πως το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει τουλάχιστον άνισο. Εντούτοις ανάμεσά τους υπάρχουν τουλάχιστον δυο απολαυστικά επεισόδια, (το «Umneys Βest», με τον Γουίλιαμ Μέισι στον ρόλο ενός συγγραφέα που έρχεται αντιμέτωπος με το μυθιστορηματικό του alter ego και το «Βattleground», όπου ο Γουίλιαμ Χαρτ τα βάζει με μια στρατιά από πλαστικά στρατιωτάκια και το οποίο ανήκει στην συλλογή διηγημάτων με τον γενικότερο τίτλο «Νυχτερινή Βάρδια») ενώ το θαυμάσιο καστ και η γνώριμη παραξενιά των ιστοριών του Κινγκ κάνουν το συνολικό αποτέλεσμα τουλάχιστον ελκυστικό. Ασχετα που ο Κινγκ πρέπει να έχει ξεπουλήσει τουλάχιστον το 90% της βιβλιογραφίας του.

dvd extras
Τα τυπικά. Σύντομα featurettes για τα γυρίσματα, τα ειδικά εφέ, τη μεταφορά των ιστοριών στην οθόνη και συνεντεύξεις με τους συντελεστές. Εν ελλείψη πιο πρωτότυπων θρίλερ, αρκεστείτε στον «μάστορα» του είδους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΣΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ