Σίμος Σαρκετζής

21.05.2007
Πιστός φίλος και συνεργάτης του Αλέξανδρου Βούλγαρη (έκανε τη φωτογραφία τόσο στο «Κλαις;» όσο και στο «Ροζ»), πρόλαβε να γυρίσει πέντε μεγάλου μήκους ταινίες

31 ετών / διευθυντής φωτογραφίας

Πιστός φίλος και συνεργάτης του Αλέξανδρου Βούλγαρη (έκανε τη φωτογραφία τόσο στο «Κλαις;» όσο και στο «Ροζ»), πρόλαβε να γυρίσει πέντε μεγάλου μήκους ταινίες -μερικές από τις οποίες ανήκουν στις μεγαλύτερες εγχώριες εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς («Straight Story», «Μια Μέλισσα Τον Αύγουστο»)- μέσα σε διάστημα τριών μόνο χρόνων, χωρίς εμφανείς σωματικές ή ψυχικές βλάβες!

Δηλώνει λάτρης της εικόνας σε οποιαδήποτε μορφή, δεν δυσανασχετεί με τα αναπόφευκτα διαφημιστικά διαλείμματα που βουλώνουν τις τρύπες (οικονομικές και μη) ανάμεσα στα κινηματογραφικά γυρίσματα, δεν κάνει διακρίσεις και δεν γκρινιάζει. Μετρημένος και ευγενικός, σε κάνει να θέλεις να κόψεις τις ερωτήσεις και να δεις απλά τις ταινίες του. Ή μήπως την επόμενη φορά να σκάψεις λίγο πιο βαθιά; Το επόμενο φθινόπωρο ετοιμάζεται να δουλέψει με τον Παντελή Βούλγαρη στo «Ψυχή Βαθιά», αλλά προηγείται το «Ακολουθεί Δεξίωση» της Ελληνοαμερικάνας Χριστίνα Κρόκος.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΥΛΑΚΗ

φωτoγραφία: Νικόλας Πράκας