ΧΧΧ2: Τhe Νext Level (JIVE/SONY ΒΜG)

12.06.2007
Αν στο πρώτο ΧΧΧ το σάουντρακ ήταν μοιρασμένο σε νιου μέταλ και χιπ χοπ μέρος, εδώ τα προσχήματα πάνε περίπατο. Το ίδιο και οι μουσικές των λευκών.

Αν στο πρώτο ΧΧΧ το σάουντρακ ήταν μοιρασμένο σε νιου μέταλ και χιπ χοπ μέρος, εδώ τα προσχήματα πάνε περίπατο. Το ίδιο και οι μουσικές των λευκών.

Από την άλλη, στο πρώτο ΧΧΧ δεν έπαιζε ο ράπερ Αϊς Κιούμπ σε μια ταινία που μοιάζει να αναζητάει τους θεατές της ανάμεσα στο νεανικό μαύρο κοινό των μεγαλουπόλεων- για το οποίο οι executives του Χόλιγουντ θεωρούν ότι έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει στο box- office, εφόσον βεβαίως παράγονται ταινίες οι οποίες να το αφορούν.

Ο πρωταγωνιστής συμμετέχει εδώ με το ολοκαίνουργιο (και αδιάφορο) «Αnybody Seen The Ρopos?», αλλά φυσικά δεν είναι μόνος: διάφοροι συνάδελφοι με ονόματα- γλωσσοδέτες ρίχνουν στο τραπέζι τα street credentials τους σε τραγούδια που μιλάνε για τσαμπουκάδες, πυροβολισμούς, υπεροχή του Μαύρου ήρωα, πρόθυμες γυναίκες, στιγμιαία πάθη και ό,τι άλλο μη βαθυστόχαστο θέλετε...

Από καθαρά μουσικής πλευράς, περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνεργασία των φοβερών και τρομερών Korn με τον ράπερ Εξζίμπιτ στη διασκευή του «Fight The Ρower» των Public Enemy, οι οποίοι επίσης δίνουν το «παρών», παρέα μάλιστα με τον Μόμπι -σ ένα τραγούδι που είχαμε ακούσει πρώτη φορά στο επίσημο άλμπουμ των περσινών Ολυμπιακών Αγώνων- το ολοκαίνουργιο κομμάτι των P.O.D. (το οποίο δεν ακούγεται καθόλου στην ταινία), η παραγωγή του Γουόρεν Τζι στον Τσίνγκι και φυσικά το σούπερ γκρουπ των Velvet Revolver.

Αξιοπρεπέστατη συλλογή για τους φίλους του επιθετικού χιπ χοπ, οι οποίοι απ ό,τι φαίνεται αυξάνονται, αλλά σαφώς υποδεέστερη από τον προκάτοχό της...