The Not Ready for Prime Time Players

23.10.2007
Οπως ήταν λογικό να συμβεί σε μια σειρά με τόσο μακρόβια πορεία, το «SΝL» πέρασε από τα χέρια αμέτρητων γενεών από κωμικούς, άλλες πετυχημένες, άλλες εξαιρετικά βραχύβιες και άλλες απλώς κακές, με την παρουσία πάντα σπουδαίων ταλέντων όμως στο εσωτερικό τους.

Οπως ήταν λογικό να συμβεί σε μια σειρά με τόσο μακρόβια πορεία, το «SΝL» πέρασε από τα χέρια αμέτρητων γενεών από κωμικούς, άλλες πετυχημένες, άλλες εξαιρετικά βραχύβιες και άλλες απλώς κακές, με την παρουσία πάντα σπουδαίων ταλέντων όμως στο εσωτερικό τους. Κλασικότερος όλων παραμένει ασφαλώς μέχρι τις μέρες μας ο αρχικός σχηματισμός της περιόδου 1975-1981 με τους απίστευτα χαρισματικούς και αποκαλούμενους ειρωνικά «not ready for prime time players» της πρώτης χρονιάς, στους οποίους προστέθηκε καταλυτικά από τη δεύτερη σεζόν και έπειτα ο Μπιλ Μάρεϊ, αντικαθιστώντας τον Τσέβι Τσέις που αποχώρησε για να ακολουθήσει κινηματογραφική καριέρα.

Μέχρι τη στιγμή που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν σύσσωμοι το «SΝL» μαζί με τον παραγωγό τους, ο οποίος εξέφρασε μετά το τέλος της σεζόν του 80 δυσαρέσκεια για τον τρόπο που τους αντιμετώπιζε η διεύθυνση του καναλιού, οι «ΝRFΡΤΡ» πρόλαβαν να χαρίσουν μερικές από τις πιο θρυλικές στιγμές της τηλεοπτικής και όχι μόνο κωμωδίας. Η πληθωρική Ροζάν Ροζάνα Ντάνα (Γκίλντα Ράτνερ), ο αξιοθρήνητος ζιγκολό Φρεντ Γκάρβιν και ο πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ που έδινε συμβουλές σε ναρκομανείς και λοιπούς... απολωλότες (Νταν Ακρόιντ), ο περίλυπος lounge τραγουδιστής του Μπιλ Μάρεϊ, ο σαμουράι πολεμιστής και ο ελληνικής καταγωγής εστιάτορας Πιτ Διονάσπολις (Τζον Μπελούσι), η ειδησεογραφική σάτιρα Weekend Update που παρουσίασε πρώτος ο Τσέις (με την αλησμόνητη φράση «Γεια σας. Είμαι ο Τσέβι Τσέις και εσείς όχι!») και η οποία αποτελεί πλέον ένα πραγματικό χρονοντούλαπο από τις ημέρες των seventies, το δίδυμο Κέρτιν- Μάρεϊ, οι φονικές μέλισσες που ερμήνευσε επί έντεκα σκετς ολόκληρο το καστ παραμένουν μέχρι σήμερα σταθμοί στο 30χρονο ενεργητικό της σειράς. Κρίνοντας από τις προθέσεις της εταιρείας Universal που επιμελήθηκε την παρούσα έκδοση, θα έχουμε σύντομα την ευκαιρία να δούμε αρκετές ακόμη σεζόν να κυκλοφορούν σε DVD.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ