Δεν έβγαλα αίμα

02.06.2012
Πριν από 2 χρόνια ολοκλήρωσα για πρώτη φορά, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχω βγάλει καθόλου αίμα. Είναι κάτι σοβαρό που χρειάζεται γιατρό οπωσδήποτε;

Γεια σας! Έχω ένα πρόβλημα που με φοβίζει: πριν από 2 χρόνια ολοκλήρωσα για πρώτη φορά, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχω βγάλει καθόλου αίμα. Είναι κάτι σοβαρό που χρειάζεται γιατρό οπωσδήποτε; Γιατί δεν θέλω ακόμα να πάω σε γυναικολόγο, γιατί φοβάμαι την αντίδραση των γονιών μου αν και είμαι 18. Μήπως αυτό θα με εμποδίσει στο να κάνω κάποια στιγμή παιδί;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ειρήνη μου, το αίμα της πρώτης φοράς είναι ένας μύθος, αφού μόνο το 48% των γυναικών παρουσιάζουν πραγματική αιμορραγία στην πρώτη τους σεξουαλική επαφή. Οι περισσότερες είτε έχουν τόσο λίγο αίμα που μπορεί να μην γίνει καν αντιληπτό (αφού μιλάμε για σταγόνες), είτε και καθόλου. Αυτό οφείλεται στο ότι ο παρθενικός υμένας παρουσιάζει διαφορετικούς βαθμούς ελαστικότητας και πάχους, ενώ σε κάποια κορίτσια δεν υπάρχει καν ήδη από τη γέννηση.

Γενικότερα, η αξία του παρθενικού υμένα είναι υπερτιμημένη, αφού πρόκειται για μια ανατομική λεπτομέρεια εντελώς ασήμαντη για τη γενικότερη υγεία σου και τη γονιμότητα σου. Γι' αυτό και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας στην περίπτωση σου.

Ωστόσο, εφόσον έχεις ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις εδώ και δύο χρόνια, ο πλήρης, προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (κλινική εξέταση και Παπ-τεστ) είναι επιβεβλημένος και πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ιδιαίτερα αν θέλεις να προστατεύσεις τη γονιμότητα σου.