Χωρίς οργασμό - ΒΟΗΘΕΙΑ

30.08.2012
Έχω προχωρήσει με το αγόρι μου εδώ και 3 χρόνια, αλλά δεν είχα καμία φορά οργασμό. Μήπως είμαι ανοργασμική;

Αγαπητή Θεία Λουκία έχω στείλει άπειρα μυνήματα και δεν έχω λάβει καμία απάντηση για τα προβλήματα μου. Αυτή τη φορά θέλω να με βοηθείσεις γιατί νομίζω δεν έχω οργασμό. Έχω προχωρήσει με το αγόρι μου εδώ και 3 χρόνια, αλλά δεν είχα καμία φορά οργασμό. Μήπως είμαι ανοργασμική; Βοηθείστε με αυτή τη φορά σας παρακαλώ. Ευχαριστώ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Έλενα μου, το ότι έχεις προχωρήσει εδώ και τρία χρόνια δεν λέει τίποτα από μόνο του σε σχέση με τη δυνατότητα σου να βιώσεις τον οργασμό. Βλέπεις, ο οργασμός στις γυναίκες δεν συμβαίνει αυτόματα, όπως ισχύει για τους άντρες, αλλά είναι μια ψυχοσωματική κατάσταση που χρειάζεται κάποιες ειδικές συνθήκες για να εκδηλωθεί.

Ανάμεσα σ' αυτές τις συνθήκες πολύ σημαντική είναι η εμπειρία, καθώς εμείς χρειαζόμαστε αρκετό χρόνο για να συνηθίσουμε σωματικά την ερωτική πράξη ώστε να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε απολύτως και να την απολαύσουμε στο έπακρο. Εξίσου σημαντική είναι και η στάση του εραστή σου, ο οποίος αν βιάζεται να προχωρήσει στη διείσδυση και δεν ασχολείται όσο χρειάζεται με τα προκαταρκτικά, έχει ελάχιστες πιθανότητες να σε στείλει στον έβδομο ουρανό. Τρίτος πολύ βασικός παράγοντας είναι η ψυχική σου διάθεση και το πόσο ασφαλής νιώθεις κάθε φορά και από κάθε άποψη.

Αν λοιπόν σ' αυτά τα τρία χρόνια έχεις κάνει έρωτα καμιά 20αριά φορές, κάτω από πίεση χρόνου, με τον φόβο της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και με έναν άγαρμπο ή εξίσου άπειρο σύντροφο, ο οποίος μπορεί να σε κριτικάρει κι από πάνω για τις ικανότητες σου στο κρεβάτι (ή να φοβάσαι ότι θα το κάνει) είναι φυσικό να μην έχεις νιώσει οργασμό. Μάλιστα, όσο το σκέφτεσαι κι ανυπομονείς να συμβεί, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να τον νιώσεις στο μέλλον, αφού όπως λένε οι ειδικοί ο οργασμός είναι σαν το βρεγμένο σαπούνι που όσο περισσότερο το σφίγγεις μέσα στα χέρια σου, τόσο πιο μακριά ξεγλιστράει.

Όμως οι ειδικοί λένε επίσης ότι όλες οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τον οργασμό από ανατομική άποψη κι ότι όλο το παιχνίδι παίζεται μέσα στο κεφάλι μας. Σταμάτα λοιπόν, να σκέφτεσαι τον οργασμό σαν μια κατάκτηση, φρόντισε να βελτιώσεις τις συνθήκες της ερωτικής πράξης (στην ανάγκη βρες άλλον σύντροφο, αν αυτός είναι ανεπίδεκτος), αφέσου στην απόλαυση της στιγμής και άσε ελεύθερη τη φαντασία να περιπλανάται σε αισθησιακά μονοπάτια, χωρίς να σκέφτεσαι καθόλου το μετά, σαν να μην αγνοούσες πλήρως την ύπαρξη του οργασμού.