Κατι κάνω λάθος

14.11.2012
Με την κοπέλα που ειμαι τώρα μου αρέσει παρα πολύ αλλά έχω το ίδιο πρόβλημα που είχα και με τις άλλες σχέσεις μου... Δεν μπορώ να τελειώσω με τίποτα...

Είμαι άντρας, 22χρ και έχω κανει 3-4 σχέσεις στην ζωή μου. Με την κοπέλα που ειμαι τώρα εδώ και κανα μήνα, μου αρέσει παρα πολύ αλλά έχω το ίδιο πρόβλημα που είχα και με τις άλλες σχέσεις μου... Δεν μπορώ να τελειώσω με τίποτα... Δλδ να έρθω σε οργασμό... Περναει μέχρι και 1 ώρα και ακόμα και μεχρι και σε εμένα πιστεύω έχει γίνει βαρετό... Τι μπορώ να κάνω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άρη μου υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που μπορεί προκαλέσουν αναστολή εκσπερμάτωσης (όπως λέγεται επισήμως το πρόβλημα σου) και μπορεί να ισχύουν ο καθένας από μόνος του ή σε συνδυασμό: ο ένας είναι μηχανικός και έχει να κάνει με τον σωματικό ερεθισμό και ο άλλος ψυχολογικός και έχει να κάνει με τη μηχανική διέγερση.
Καταρχάς, δεδομένου ότι είχες το ίδιο πρόβλημα και στις προηγούμενες σχέσεις σου, μας κάνει να συμπεράνουμε ότι η αιτία δεν έχει να κάνει με την εκάστοτε σύντροφο σου, αλλά με εσένα τον ίδιο.
Έπειτα, θα με βοηθούσε πολύ να ξέρω αν αντιμετωπίζεις το ίδιο πρόβλημα με τον αυνανισμό. Κι αυτό γιατί αν αντιμετωπίζεις το ίδιο πρόβλημα με τον αυνανισμό, θα πρέπει να εξετάσεις μήπως υπάρχει κάποιο οργανικό αίτιο που εμποδίζει τον μηχανισμό της εκσπερμάτωσης και να απευθυνθείς σε έναν γιατρό-ουρολόγο.
Αν πάλι κατά τον αυνανισμό κορυφώνεις κανονικά, χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση, τότε αποκλείουμε το οργανικό πρόβλημα, αλλά και πάλι μπαίνει ένα θέμα. Γιατί αν έχεις συνηθίσει να ολοκληρώνεις με τον αυνανισμό, ενώ οι πρώτες εμπειρίες σου σε είχαν διδάξει ότι δεν μπορείς ολοκληρώσεις με τη συνουσία, τότε πιθανόν να σου έχει δημιουργηθεί ένας αντανακλαστικός μηχανισμός, όπου όσο πιέζεις τον εαυτό σου να εκσπερματώσει τόσο περισσότερο αργείς κι όσο αργείς τόσο περισσότερο αγχώνεσαι κι έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.
Παράλληλα, αν μαζί με τον αυνανισμό έχεις συνηθίσει στη χρήση της πορνογραφίας, η πιθανότητα να κορυφώσεις με τη διείσδυση απομακρύνονται, γιατί μπορεί τα οπτικά ερεθίσματα που παίρνεις κατά την πράξη να μην φτάνουν να ανταγωνιστούν στα πορνογραφικά ερεθίσματα.
Εξίσου σημαντικό είναι να θυμηθείς και να αναγνωρίσεις τα συναισθήματα που είχες στις πρώτες σου επαφές με διείσδυση. Γιατί η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο σ' αυτό το θέμα και όπως είπαμε και πιο πάνω, μπορεί να δημιουργήσει ένα αρνητικό προηγούμενο που τείνει να επαναλαμβάνεται. Αν για παράδειγμα στις πρώτες σου επαφές είχες μεγάλο άγχος επίδοσης, ή φοβόσουν μήπως αφήσεις έγκυο την κοπέλα σου, ή αισθανόσουν μεγάλη ντροπή, ή αμηχανία για το σώμα σου ή για την ίδια την πράξη, τότε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα ήταν που σε έκαναν να καθυστερείς να εκσπερματώσεις τις πρώτες φορές με αποτέλεσμα να σου δημιουργηθεί μεγαλύτερο άγχος κ.ο.κ.
Εφόσον λοιπόν αποκλείσουμε το οργανικό πρόβλημα, μένει να εντοπίσουμε τι είναι αυτό που σε έκανε να μην μπορείς να εκσπερματώσεις τις πρώτες φορές και που δημιούργησε τελικά αυτόν τον φαύλο κύκλο.
Αν πιστεύεις ότι η αρχική αιτία βρίσκεται στην υψηλή κατανάλωση πορνογραφικού υλικού ή και σε πολύ τακτικούς αυνανισμούς, τότε, η λύση είναι αυτονόητη, αφού αρκεί να περιορίσεις αυτούς τους τρόπους ερωτικής έκφρασης και να επικεντρωθείς στο συντροφικό σεξ.
Αν πάλι καταλήξεις ότι η αρχική αιτία βρίσκεται στο αυξημένο άγχος σου για οποιονδήποτε από τους λόγους που είπαμε παραπάνω, τότε για να μπορέσεις να εκσπερματώσεις κατά τη διάρκεια της πράξης θα πρέπει πρώτα να εξαλείψεις οτιδήποτε σου προκαλεί αυτό το άγχος, αποφεύγοντας τις όποιες αρνητικές σκέψεις. Επίσης, θα σε βοηθούσε πολύ να φροντίσεις να κάνεις έρωτα χωρίς πίεση χρόνου, με μια αξιόπιστη μορφή αντισύλληψης, μέσα σε ένα ήρεμο και προστατευμένο περιβάλλον.
Ακόμη, δοκίμασε να χρησιμοποιείς περισσότερο τη φαντασία σου κατά τη διάρκεια του σεξ, δημιουργώντας (ή και υλοποιώντας ακόμη) διάφορα σκηνικά που ξέρεις ότι σε εξιτάρουν, χωρίς να αυτολογοκρίνεσαι και χωρίς ενοχές. Εξίσου σημαντική είναι και η εναλλαγή των ερωτικών στάσεων, ιδιαίτερα αν έχεις αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα για το σεξ ή και για την ίδια τη σχέση σου. Πιο συγκεκριμένα μπορείς να δοκιμάσεις πιο "απρόσωπες" στάσεις, όπως π.χ. είναι η διείσδυση με σένα από πίσω, στα τέσσερα, η οποία εμποδίζει την κατά πρόσωπο επαφή, απαιτεί μικρότερη συναισθηματική ανταπόκριση και σου επιτρέπει να συγκεντρωθείς περισσότερο στις αισθήσεις και τη φαντασία σου.
Σε κάθε περίπτωση, το κλειδί βρίσκεται στον "επαναπρογραμματισμό" του εγκεφάλου σου σε σχέση με τον οργασμό. Σ' αυτή την προσπάθεια, καλό είναι να θυμάσαι ότι ο οργασμός είναι το αποτέλεσμα μιας ερωτικής εμπειρίας και όχι ο στόχος της. Συγκεντρώσου λοιπόν αποκλειστικά στην απόλαυση αυτής της εμπειρίας και όταν ξεχάσεις εντελώς ότι μπορεί και να εκσπερματώσεις, τότε ακριβώς είναι που θα συμβεί.
Τέλος, αν παρόλα αυτά εξακολουθήσεις να δυσκολεύεσαι να ελέγξεις από μόνος σου το άγχος που σου προκαλεί η ανεσταλμένη εκσπερμάτωση, τότε δεν θα πρέπει να διστάσεις να απευθυνθείς σε ένα σεξολογικό ινστιτούτο, όπου οι ειδικοί με τις γνώσεις και την εμπειρία τους θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το πρόβλημα σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ