Πως να το χειριστώ;

08.02.2013
Δεν το καταλαβαίνει πως μετά από κάποιο διάστημα θα αρχίσω να μπορώ να ολοκληρώνω και γω με την σειρά μου...

Γεια σου θεία Λουκία, διαβάζω όλες τις συμβουλές που δίνεις και θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μας βοηθάς πραγματικά πολύ. Σε παρακαλώ απάντησέ μου, είναι επείγον. Είμαι 22 ετών και προσφάτως σεξουαλικώς ενεργή. Η γυναικολόγος μου μου είπε ότι καθώς βρίσκομαι στην αρχή της σεξουαλικής μου ζωής θα αργήσω να φτάσω στην πραγματική απόλαυση του σεξ (οργασμό κλπ). Το καταλαβαίνω απόλυτα αν και το θεωρώ λίγο άσχημο μιας και δεν μπορώ να απολαύσω στο έπακρο την σεξουαλική μου επαφή με τον συντροφό μου. Το θέμα μου είναι ότι αισθάνομαι άσχημα απέναντι του καθώς δεν το καταλαβαίνει πως μετά από κάποιο διάστημα θα αρχίσω να μπορώ να ολοκληρώνω και γω με την σειρά μου και αισθάνομαι άβολα και δυσκολεύομαι πολύ να του το εξηγήσω... Σε παρακαλώ πες μου πως να το χειριστώ...
Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω και για αυτές τις ασκήσεις Κέγκελ, διάβασα ότι κάνουν καλό, όμως διάβασα επίσης ότι αν γίνουν με λάθος τρόπο μπορεί να ατονίσουν οι μύες. Σε παρακαλώ πες μου περισσότερα να καταλάβω...Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ελπίζω σε απάντησή σου.

Αθηνά μου, αν έχεις μεταφέρει στον σύντροφο σου αυτά που σου είπε η γυναικολόγος σου κι εκείνος επιμένει να μην τα καταλαβαίνει, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, ούτε έχει και κάποιο νόημα να αισθάνεσαι άβολα, αφού δεν ευθύνεσαι εσύ για τον υπέρογκο εγωισμό του, ούτε για την οξύνοια του. Πρόβλημα του είναι αν θέλει να βλέπει δυσκολίες εκεί που δεν υπάρχουν. Αν πάλι δεν του έχεις μεταφέρει τα λόγια της γυναικολόγου σου, μετάφερε τα του και τελείωνε.

Σε κάθε περίπτωση, η γυναικολόγος σου έχει δίκιο ότι οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εξοικειωθούν με την αίσθηση της σεξουαλικής επαφής μέχρι να μπορέσουν να αφεθούν πλήρως στην απόλαυση της. Άλλωστε, ο οργασμός δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα βίωμα που άλλοτε συμβαίνει κι άλλοτε όχι, αλλά που όσο το κυνηγάς τόσο αυτό απομακρύνεται. Ξέχνα λοιπόν ότι υπάρχει οργασμός, άσε ελεύθερη τη φαντασία σου να πλανάται σε ερωτικά σκηνικά και συγκεντρώσου στην απόλαυση των σωματικών αισθήσεων, όπως αυτές σου έρχονται κάθε φορά.

Όσο για τις ασκήσεις Κέγκελ, το μόνο κακό που μπορεί να σου κάνουν είναι να σου προσφέρουν τίποτα, αλλά για να τις κάνεις λάθος δεν υπάρχει ζήτημα. Περισσότερα μπορείς να μάθεις από το σχετικό θέμα του WomenOnly, "Ασκήσεις Κέγκελ: η γυμναστική της ηδονής", το οποίο εξηγεί όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.