Αυτοϊκανοποιείται

19.04.2013
Τον εβλεπα στα κρυφα οταν το εκανε κ ετρεμα λες κ με κερατωνε ενιωθα. Προσπαθουσε να κρυφτει κ δεν το παραδεχοταν...

Καλησπερα θεια Λουκια. Θα ηθελα να σε ρωτησω κατι… Μολις γεννησα και ο αντρας μου δεν ειναι πια οπως ημασταν στο σεξ. Εγω εχω ολη την διαθεση να το κανουμε αρκετες φορες. Αυτος ομως νιωθω πως με αποφευγει τις πιο πολλες φορες. Οταν ερχομαστε σε επαφη θα τελειωσει απευθειας με τα προκαταρκτικα σαν να μην με σκεφτεται κ μονο αυτος ικανοποιειται. Και δεν φτανει αυτό, την επομενη μερα τον πιανω να αυτοικανοπειται μονος του κ αυτο ειναι που με στεναχωρει πιο πολυ λες κ δεν του φτανουν αυτα που του κανω. Τον εβλεπα στα κρυφα οταν το εκανε κ ετρεμα λες κ με κερατωνε ενιωθα. Ωσπου σημερα δεν αντεξα κ πηγα κοντα του κ τον επιασα. Προσπαθουσε να κρυφτει κ δεν το παραδεχοταν αλλα τα πραγματα ηταν φανερα. Πηγαμε στο σαλονι να μιλησουμε κ μου ειπε οτι δεν ειναι ετσι οπως το σκεφτομαι οτι μπορει να μην με θελει, απλα χρειαζεται και αυτο. Δεν ξερω τι να κανω ωστε να με θελει και να μην χρειαζεται να το κανει μονος του. Θελω βοηθεια σε παρακαλω απαντησε μου!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρίνα μου, η μείωση του ενδιαφέροντος του άντρα σου για συντροφικό σεξ είναι καταρχήν δείγμα κάποιου ρήγματος στην επικοινωνία μεταξύ σας, αλλά μπορεί να είναι και αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου ζωής σας μετά την άφιξη του μωρού. Επίσης, να ξέρεις ότι το σεξ είναι και θέμα συνήθειας, οπότε αν ο σύζυγος σου είχε περιοριστεί στον αυνανισμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα του είναι ακόμη δυσκολότερο να ξαναβρεί τους ρυθμούς του.

Βλέπεις, μπορεί οι γυναίκες να τραβάνε το μεγαλύτερο ζόρι μετά τη γέννηση των παιδιών, αλλά και οι άντρες περνάνε μια κάποια σύγχυση μέχρι να προσαρμοστούν στον νέο ρόλο τους και να μπορέσουν να ξαναδούν τη γυναίκα τους ως σεξουαλικό πλάσμα και όχι μόνο ως μητέρα των παιδιών τους.

Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, η ύπαρξη ενός μωρού στο σπίτι με το αναστατωμένο πρόγραμμα και τις συνεχείς φροντίδες που απαιτεί δημιουργεί μια μάλλον αντιερωτική ατμόσφαιρα που δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση.

Πρακτικά μιλώντας, προσπάθησε από την πλευρά σου να επαναφέρεις κατά το δυνατόν τους ρυθμούς της ζωής σας στο επίπεδο που ήταν προ παιδιού και να αποκαταστήσεις την επικοινωνία με τον άντρα σου δημιουργώντας μια πιο ξένοιαστη και ρομαντική ατμόσφαιρα, τουλάχιστον όσο το μωρό κοιμάται.

Το να συζητάς το θέμα σεξ μαζί του –ή ακόμη χειρότερα να τον κατηγορείς για αδιαφορία- δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα καθώς είναι σαφές ότι εκείνος νιώθει ήδη πιεσμένος, αφού ξέρει μέσα του ότι η συμπεριφορά του δεν είναι και η καλύτερη και οι ενοχές δεν τον αφήνουν να εκφραστεί.

Τέλος, να ξέρεις ότι τα περισσότερα ζευγάρια αντιμετωπίζουν μια κάμψη στην σεξουαλική τους ζωή τον πρώτο καιρό μετά τη γέννα, γι' αυτό χρειάζεται υπομονή.

Βέβαια, αν περάσουν έξι μήνες και παρά τις προσπάθειες σου –κεριά, χαλαρές συζητήσεις, υπονοούμενα και δεν συμμαζεύεται- κι ο άντρας σου συνεχίσει την ίδια εσωστρεφή συμπεριφορά, τότε θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο να πάσχει από κατάθλιψη και να πρέπει να συζητήσετε το θέμα με τον γιατρό σας, γυναικολόγο ή άλλο.

Αλλά μέχρι τότε, απ' ότι καταλαβαίνω έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου. Για την ώρα, δες το όλο θέμα πρακτικά και ψύχραιμα γιατί δεν είναι καθόλου προσωπικά δικό σου κι αν χρειαστεί εδώ είμαστε και τα ξαναλέμε.