Πότε να ενδώσω στο σεξ;

21.04.2013
Ποιος είναι ο χρόνος που πιστεύεις ότι μια γυναίκα πρέπει να ενδίδει στο σεξ;

Θεία Λουκία μου οι συμβουλές σου είναι πραγματικά πολύτιμες, προσεγμένες και πολύ σωστές γι αυτό και διαβάζω τη στήλη σου καθημερινά! Η ερώτηση που θέλω να σου κάνω νμζ ότι προβληματίζει σχεδόν όλες μας κ ειλικρινά δν παίρνουμε ποτέ απάντηση! Ποιος είναι ο χρόνος που πιστεύεις ότι μια γυναίκα πρέπει να ενδίδει στο σεξ; Εννοώ μετά από πόσα ραντεβού; Το ξέρω ότι δεν υπάρχουν κανόνες σ αυτά τα θέματα κ πάντα λέτε ότι ο κατάλληλος χρόνος είναι όταν το θες πολύ κ είσαι έτοιμη! Αλλά σε γενικές γραμμές, χωρίς να αποτελεί κανόνα, ποιο είναι το καταλληλότερο ραντεβού ώστε να μην θεωρηθεί μια γυναίκα ξελιγωμενη-ευκολη αλλά ούτε κ να ξενερώσει ο άντρας; Αναφέρομαι στην ηλικία 25-35 κ ρωτάω μήπως κ πάρω μια ενδεικτική απάντηση για το αιώνιο θέμα των γυναικών. Θα σου ήμουν ευγνώμων αν μου έδινες την συμβουλή σου έστω κ αν δεν αντιπροσωπεύει την κάθε περίπτωση! Χίλια ευχαριστώ κ περιμένω με αγωνία την απάντηση σου! Φιλιά!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, πράγματι είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε τέτοιες γενικεύσεις, αφού κάθε νέα γνωριμία αποτελεί μοναδική περίπτωση που καθορίζεται από τις συνθήκες που επικρατούν τη δεδομένη στιγμή στη ζωή τη δική μας και του άλλου, από τον διαθέσιμο χρόνο που έχουμε, από την απόσταση και χίλιες δυο άλλες παραμέτρους.

Επιπλέον, όταν ξεκινάς μια νέα γνωριμία με το ενδεχόμενο να χαρακτηριστείς "εύκολη" ή "ξελιγωμένη" από έναν άντρα που κανονικά θα έπρεπε να σε εκτιμά και να σε ποθεί διακαώς -ως ελάχιστη προϋπόθεση- ξεκινάς από λάθος βάση, γιατί ένας τέτοιος τύπος άντρα που είναι πρόθυμος να μοιράσει τέτοιους χαρακτηρισμούς δείχνει ότι δεν είναι πρόθυμος να μοιραστεί πραγματικά τη ζωή του μαζί σου και βλέπει τις σχέσεις εντελώς επιφανειακά.

Εν πάση περιπτώσει, ο λόγος που επιβάλλει να δώσεις χρόνο σε ένα νέο φλερτ πριν καταλήξεις στο κρεβάτι του, είναι για να είσαι εσύ περισσότερο σίγουρη ότι αξίζει μια τέτοια εξέλιξη κι όχι για να δημιουργήσεις τις όποιες εντυπώσεις στον υποψήφιο σύντροφο σου.

Μ' αυτό το σκεπτικό και μόνο κι εφόσον μιλάμε για ενήλικες με μια στοιχειώδη ερωτική εμπειρία στο ενεργητικό τους, τότε καλό θα ήταν να έχεις τουλάχιστον τρεις διαδοχικές προσωπικές συναντήσεις γνωριμίας μέσα σε μικρό διάστημα (π.χ. δέκα μέρες) πριν προχωρήσεις στο παρασύνθημα.

Κι όταν λέμε προσωπικές συναντήσεις, εννοούμε ραντεβού τετ-α-τετ κατά τη διάρκεια των οποίων θα έχεις τη δυνατότητα να κουβεντιάσεις για κάποιες ώρες με τον άλλον, ώστε να μπορέσεις να διαμορφώσεις άποψη για το κατά πόσο εκείνος πληροί τις προϋποθέσεις που θεωρείς αναγκαίες σε έναν σύντροφο (π.χ. τρόπος ζωής, ιδέες, στόχοι, επικοινωνία) και κατά πόσο μπορεί να ταιριάζετε μεταξύ σας.

Όπως καταλαβαίνεις, οι ομαδικές έξοδοι με παρέα, τα μπουζούκια και τα κλαμπ, δεν πιάνονται για ραντεβού, αφού εκεί δεν μπορείς να συνεννοηθείς καλά-καλά με τον σερβιτόρο, πόσο μάλλον να κάνεις σοβαρή κουβέντα με κάποιον. Άρα αν στην πορεία των συναντήσεων σας μεσολαβήσει μια τέτοια έξοδος, απλά την παρακάμπτεις κρατώντας απ' αυτή μόνο τις πληροφορίες που φανερώνουν την ποιότητα του ανθρώπου, όπως οι καλοί τρόποι, η κοινωνικότητα, η γενναιοδωρία κ.λπ.

Φυσικά, δεν εννοούμε να απαγορεύσεις κάθε σωματική επαφή σ' αυτά τα πρώτα ραντεβού, όπως χάδια και φιλιά, γιατί θα τότε θα φανείς πολύ ψυχρή και υπολογίστρια, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικό. Άλλωστε, ακόμα και ο τρόπος που φιλάει και σε αγκαλιάζει κάποιος, είναι εξίσου ενδεικτικός για το μελλοντικό ταίριασμα σας, όσο και το να μην πάρει καμιά τέτοια πρωτοβουλία.

Από εκεί και πέρα, εφόσον όλα έχουν πάει κατ' ευχήν, έχετε ξεκαθαρίσει τι θέλετε ο ένας από τον άλλον (και συμφωνείτε σ' αυτό) κι έχεις διαπιστώσει ότι υπάρχει αμοιβαία έλξη, χημεία και φλόγα, ενώ ταυτόχρονα δεν έχεις ακούσει ούτε υποψία από προειδοποιητικά καμπανάκια μέσα στο κεφάλι σου, μπορείς να δώσεις το πράσινο φως για το επόμενο βήμα, το οποίο λογικά δεν θ' αργήσει να συμβεί.

Αν πάλι δεν συμβεί, είτε γιατί εσύ δεν νιώθεις τελικά αρκετή έλξη γι' αυτόν τον άνθρωπο, είτε γιατί εκείνος δεν πάρει την πρωτοβουλία να σου το προτείνει (αφού εννοείται ότι δεν θα την πάρεις εσύ σ' αυτή τη φάση), τότε είναι ξεκάθαρο πως από σεξουαλική άποψη δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά από τον συγκεκριμένο άντρα και κατ' επέκταση θα πρέπει να σφυρίξεις τη λήξη του ματς πριν λιποθυμήσεις από πλήξη.

Συνοψίζοντας, τρία ραντεβού τετ-α-τετ είναι υπεραρκετά για να ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις, αν τα αξιοποιήσεις σωστά. Προϋπόθεση, να είναι κοντά και διαδοχικά μεταξύ τους, κι όχι ένα τώρα κι ένα του χρόνου. Ενώ αν πρόκειται για υποψήφιο που επανεμφανίζεται από τα παλιά θα μπορούσες και να μειώσεις τα ραντεβού σε δύο, δεδομένου ότι ναι μεν ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις, αλλά θα πρέπει να ξαναμοιράσετε τα χαρτιά για να δείτε πού βρισκόσαστε κι ένα ραντεβού δεν φτάνει για ανακεφαλαίωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ