Τι να κάνω πια;

24.04.2013
Όταν πήγε να γίνει κάποια στιγμή εκείνος μόλις φόρεσε το προφυλακτικό έχασε τη στύση του και ξενέρωσα πολύ.

Γεια σου θεία Λουκία! Έχω ένα τεράστιο πρόβλημα και έχω τρελαθεί. Είμαι 17 ετών και το αγόρι μου 20. Ούτε εκείνος μα ούτε και εγώ έχουμε σεξουαλικές εμπειρίες έτσι και για εμένα και για εκείνον είναι πρώτη φορά. Το θέμα μου είναι πώς όταν πήγε να γίνει κάποια στιγμή εκείνος μόλις φόρεσε το προφυλακτικό έχασε τη στύση του και ξενέρωσα πολύ. Μετά από αυτό προσπάθησα άλλες δύο φορές αλλά και πάλι τίποτα. Από τότε όταν πάει να γίνει ξανά κάτι βρίσκω μια δικαιολογία και το αποφεύγω. Οι φίλοι του μου έχουνε σπάσει τα νεύρα γιατί τον ρωτάνε συνέχεια γιατί δεν το έχουμε κάνει ακόμα και έχω ρίξει όλο το φταίξιμο πάνω μου. Πώς ίσως τελικά να μην με θέλει. Βοήθησε με γιατί όλη αυτή η πίεση πάει να με τρελάνει. Τον αγαπώ πολύ γιατί είμαστε δυο χρόνια μαζί. Δεν θέλω να τον χάσω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μελίνα μου, περιττό να πούμε ότι δεν έχεις χειριστεί και τόσο καλά το όλο θέμα. Πρώτον, με την αντίδραση σου έχεις χειροτερεύσει το πρόβλημα και δεύτερον με το να δίνετε αναφορά στους φίλους του απλά αυξάνετε τους τόνους μιας ήδη δυσάρεστης κατάστασης.

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι η απώλεια της στύσης του δεν έχει να κάνει με το πόσο σε θέλει, αλλά με το άγχος της επίδοσης που έχει. Δείχνοντας του πόσο έχεις ξενερώσει και αποφεύγοντας το σεξ δεν τον βοηθάς.

Αν λοιπόν θέλεις πραγματικά να πάτε ένα βήμα παρακάτω, θα πρέπει πρώτον να του μιλήσεις ανοιχτά για την ανησυχία σου και δεύτερον να τον ενθαρρύνεις να εξασκηθεί μόνος του και κατ' ιδίαν στην τοποθέτηση του προφυλακτικού, ώστε όταν θα έρθει η κρίσιμη στιγμή να είναι εξοικειωμένος με τη διαδικασία και να μην αγχώνεται και γι' αυτό.

Μετά απ' αυτό, μπορεί να χρειαστεί να προσπαθήσετε αρκετές φορές ακόμα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά και πάλι εσύ θα πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να υποβαθμίσεις το πρόβλημα, αντί να το υπερτονίζεις όπως έχεις κάνει μέχρι τώρα. Άλλωστε, είναι σαφές ότι το αγόρι σου είναι αρκετά αγχώδες άτομο και οποιαδήποτε ένδειξη πίεσης από την πλευρά σου θα του κόψει και πάλι τα φτερά.

Αρκεί να πιστέψεις μέσα σου ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρετε και να δεις που όλα θα διορθωθούν. Εντωμεταξύ, δεν υπάρχει καμιά πρεμούρα, αφού μπορείτε πάντα να ικανοποιείτε ο ένας τον άλλον με άλλους τρόπους, όπως φαντάζομαι ότι κάνατε μέχρι τώρα. Αν πάλι δεν έχετε φροντίσει να εξαντλήσετε όλους τους τρόπους αλληλοϊκανοποίησης με προκαταρκτικά, καλύτερα να ξεκινήσετε από εκεί και μετά -αφού έχετε πάρει τον αέρα τους- να δοκιμάσετε ξανά το σεξ με διείσδυση. Διαφορετικά είναι σαν να προσπαθείς να τρέξεις χωρίς να έχεις μάθει να περπατάς.

Όσο για τους φίλους του, καλά θα κάνετε να κόψετε τις περιγραφές και να προστατεύετε καλύτερα την προσωπική σας ζωή από την περιέργεια των τρίτων. Το τι και πώς κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του με τον σύντροφο του, είναι δικός του λογαριασμός και δεν αφορά κανέναν άλλον.