Να τον αγνοήσω, σωστά;

05.05.2013
Εκείνη του δίνει χρήματα για τα έξοδά του, του έδωσε το αυτοκίνητό της, του βάζει βεντζίνη να κυκλοφορεί, δεν του λέει τίποτε για το πού παέι και τι κάνει και τον φροντίζει σαν να είναι η μάμα του.

Πριν ένα χρόνο χώρισα με τον σύζυγό μου, ήμασταν παντρεμένοι 11 χρόνια και έχομε ένα αγοράκι 5 χρονών. Χωρίσαμε γιατι έλεγε συνέχεια ψέματα, δημιούργησε πολλά χρέη από λάθος δικές του επιλογές χωρίς να υπολογίζει την οικογένειά του και κάποια πονηρά μηνύματα που βρήκα στο κινητό του.
Στους 3 μήνες που χωρίσαμε ενώ μου έλεγε πως μετάνιωσε και θα μου αποδείξει πως δεν θα ξανακάνει κάτι να με πληγώσει και πως θέλει να είμαστε μαζί, αυτός τα έφτιαξε με άλλη χωρισμένη, μεγαλύτερη 4 χρόνια και με 2 παιδιά 12 χρονών ο γιος της και 17 η κόρη της. Ο ίδιος είναι 34 χρονών. Η ίδια είναι οικονομικά ευκατάστατη με καλή δουλειά.
Το περσινό καλοκαίρι ενώ ήμουν έτοιμη να τον ξαναφέρω στο σπίτι μας έμαθα για την άλλη ταυτόχρονη σχέση του και τον διώχνω ξανά από την ζωή μου.
Μου είπε άσχημα λόγια όπως και εγώ. Μετά από λίγο καιρό μου εξήγησε πως είναι μαζί της γιατί μόνο μαζί της μπορεί να βρει διέξοδο στα οικονομικά του προβλήματα, θα τον βοηθήσει στη δουλειά του. Αυτός τον Νιόβρη του 2012 χωρίζει γιατί δεν μπορεί όπως λέει μακρυά μας. Ξεκινάμε να ερχόμαστε πιο κοντα σιγά σιγά και είπαμε να προσπαθήσουμε μέχρι το Πάσχα να είμαστε μαζί. Εγώ φοβόμουν, κάτι προαισθανόμουν πώς δεν πήγαινε καλά το τελευταίο διάστημα και όταν μου έλεγε να έρθει σπίτι έβρισκα δικαιολογίες. Τέλος Μαρτίου μου λέει πώς θέλει να μείνει μόνος του, να ξοφλήσει τα χρέη του και να είμαστε μαζί χωρίς προβλήματα. Υποψιάστηκα πώς πήγε ξανά πίσω στην πρώην του, τον ρωτώ και μου λέει ψέματα. Στις 8/4 την παίρνω τηλέφωνο και μου λέει πως μένουν μαζί στο σπίτι της από τις 31/3 και της συμπεριφέρεται πολύ ωραία όπως και εκείνη. Να σημειώσω πως στις 4/4 ήρθε να δει το μωρό και μου έλεγε πως με θέλει και με έχει ανάγκη και στο τέλος κάναμε έρωτα.
Όταν έμαθε ότι πήρα τηλέφωνο την κοπέλα του άρχισε να φωνάζει αλλά μετά από 2 μέρες μου είπε ότι δεν έχει επιλογή, πρέπει να κάνει αυτό για να είμαστε μαζί. Ο ίδιος δεν έχει δουλειά μόνιμη, είναι σαν αυτοεργαζόμενος και εδώ και 1 χρόνο δεν πληρώθηκε. Εγώ δεν μπορώ να τον συντηρώ γιατί πληρώνω όλα τ' άλλα ενώ εκείνη του δίνει χρήματα για τα έξοδά του, του έδωσε το αυτοκίνητό της, του βάζει βεντζίνη να κυκλοφορεί, δεν του λέει τίποτε για το πού παέι και τι κάνει και τον φροντίζει σαν να είναι η μάμα του. Μου είπε δεν νιώθει και κάτι ιδιαίτερο όταν κοιμάται μαζί της και τις παραπάνω μέρες την αφήνει να πάει να κοιμηθεί και μετά πάει αυτός. Μου ζητά να κάνω υπομονή και να μην τον παίρνω τηλέφωνο ούτε να στέλνω μηνύματα για να μην υποψιαστεί τίποτα η άλλη. Θα με πιάνει αυτός όταν μπορεί και για να μιλά του μωρού.
Νομίζω πως πρέπει να μην τον υπολογίζω και να σταματήσω να του δίνω σημασία. Φαίνεται πως εκμεταλλεύεται τα συναισθήματά μου και με κοροϊδεύει. Εσείς τι λέτε, να κάνω πώς δεν υπάρχει και να προχωρήσω τη ζωή μου ή να παίξω το παιχνίδι του; Αλλά πάλι ποια η εμπιστοσύνη; Σας ευχαριστώ και περιμένω σύντομα μια φιλική συμβουλή.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Τασία μου, είναι σαφές ότι θα πρέπει να διακόψεις κάθε είδους ερωτική επαφή με τον πρώην σου και μαζί να παραιτηθείς από κάθε ελπίδα ότι αυτός ο άντρας μπορεί να στρώσει και να αρχίσει να φέρεται σαν άντρας κι όχι σαν κακομαθημένο κι ανώριμο δεκαπεντάχρονο.

Ήδη σε έχει απατήσει και εξαπατήσει τόσες φορές και δεν σου χρειάζονται περισσότερες απογοητεύσεις για να διαπιστώσεις το προφανές: πρόκειται απλά για έναν απατεώνα, ο οποίος εκμεταλλεύεται τη θέση σου ως μητέρα του παιδιού του ώστε να καταφέρει να το έχει δίπορτο. Από τη μια εσύ να τον περιμένεις ως πιστή Πηνελόπη, χαραμίζοντας τον χρόνο σου κι από την άλλη η ερωμένη του, να τον νταντεύει και να τον χαρτζιλικώνει, για όσο του κάνει κέφι.

Ξέκοψε του λοιπόν κάθε πρόσβαση στην καρδιά και στο κρεβάτι σου -περιόρισε τις επαφές σας μόνο στις επισκέψεις του παιδιού- και ξεμπέρδευε με την περίπτωση του. Όσο γρηγορότερα το πετύχεις αυτό, τόσο γρηγορότερα θα ξαναβρείς τον αυτοσεβασμό και την αυτοκυριαρχία σου κι άλλο τόσο συντομότερα θα εμφανιστεί στη ζωή σου κάποιο καινούργιο πρόσωπο που θα σε αποζημιώσει για όλες αυτές τις ταλαιπωρίες.

Τέλος, το τι νιώθει ή δεν νιώθει εκείνος για την κυρία αυτή θα πρέπει να σου είναι αδιάφορο. Ακόμη κι αν τυχόν σκας από γινάτι που σου έφαγε το κελεπούρι η μεγαλύτερη σκέψου απλά ότι κι εκείνη βολεύεται μαζί του όσο κι αυτός, αφού με δυο ανήλικα παιδιά στην πλάτη της, ένας τέτοιος ανεύθυνος εραστής είναι ό,τι της χρειάζεται, καθώς ούτε απαιτήσεις για σοβαρότερες δεσμεύσεις μπορεί να έχει, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να τον ελέγχει μέσω της οικονομικής της άνεσης. Χάρισμα της λοιπόν!